Ünlü tiyatro ve sinema sanatçısı Demet Akbağ, 'Şapkadan Lezzet Çıkaran Şefler Buluşması'nın Muğla'da gerçekleşen etkinliğine katıldı.

Yaklaşık 500 şefin katıldığı etkinlikte, Demet Akbağ'ın şeflerin mutfakta yaşadıkları sorunlara değindiği skeçler salondaki şefler tarafından beğeniyle izlendi.

Sunumunun ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Akbağ, bu yaz sinema filmi çekmeyeceğini belirterek, "Uzun yıllar sonra ilk kez bu yaz sinema filmi çekmeyeceğim. Bu yıl içimize sinen kayda değer bir proje olmadı. Bu yaz için sinema adına hiç bir şey söyleyemiyorum. Farklı projelerimiz var. Bir şeyler olabilir. Değişik bir şeyler olabilir. Televizyonlarda her şey çok tekrar etmeye başladı. Televizyon dizileri halen ilgi çekiyor ama seyirci daha seçici olmaya başladı. Her şeyi artık baştan sona takip etmiyor. Belki bir sürprizim olabilir televizyon programı adına. Sürprizimizden bahsedemiyorum ama yeni bir televizyon programı. Şu anda yüzde 80 olumlu ama ben tam kesinleşmeden konuşmuyorum. Ama okulların kapanmasını bekliyoruz, yaz programı olacak. Önümüzdeki sene için okumakta olduğum birçok proje var" dedi.

Formunu nasıl koruduğu sorusu üzerine Akbağ, "Genetik miras. Birazcık dikkat etmek ve yaşam biçimini ona göre değerlendirip yemek yemeye dikkat etmek. Diyete girmek veya diyetten çıkmak gibi bir şey yok benim hayatımda. Çünkü öyle olunca başarı sağlanamıyor. Diyetten çıkıp her şeyi yemek ve daha sonra ben diyete başlıyorum demenin bir işe yaramadığını yıllar süren tecrübelerimle biliyorum. Biraz dikkat ediyorum, biraz tatlı yemiyorum. Doğru giyinmeyle de böyle görüne biliyorum" şeklinde konuştu.

Mutfakla arasının iyi olduğunu ifade eden Akbağ, "Elimin lezzetli olduğunu söylerler. Tatlıcı değilim ama tuzcuyum hamur ile aram çok iyidir. Börek, makarna, pilav yaparım. En sevdiğim yemek ise her türlü soslu makarna. Yeni denenen yemekleri beceremiyorum ama yöresel yemekleri çok güzel yaparım. Babaannem çok güzel yemek yapardı bizlerde ondan el aldık" dedi.