Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, ÇED raporu olumlu sonuçlanan Bafra Medikal OSB'nin önünde engel kalmadığını söyledi.

OLUMLU SONUÇLANDI
2001 yılında Karma Organize Sanayi Bölgesi olarak tüzel kişilik kazanan Bafra Organize Sanayi Bölgesi'nin 100 hektarlık 2. etabında Medikal Organize Sanayi Bölgesi kurulması için girişimler başlatılmıştı. Bu girişimler sonucunda istenilen ÇED raporu, bir yıllık incelemenin ardından olumlu sonuçlandı.

YATIRIMLAR BAŞLAYACAK
Medikal OSB'nin Bafra'nın kalkınmasında büyük bir rol oynayacağını belirten Belediye Başkanı Zihni Şahin, 'Medikal İhtisas OSB'nin hayata geçmesi için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) raporu istemişti. İzin ve Denetim Müdürlüğü'nün yaklaşık bir yıl süren incelemeleri sonucunda Bafra Medikal İhtisas Organize Sanayi Bölgesi için hazırlanan ÇED raporu olumlu sonuçlanmıştır. Artık Bafra'da Medikal OSB'nin kurulmasıyla alakalı hiçbir engel kalmadı. Yakın zamanda OSB'nin alt yapı çalışmaları tamamlandığında medikal firmaları yatırımlarına başlayacaktır" diye konuştu.

CAZİBE MERKEZİ OLACAK
Şahin, açıklamalarını şöyle sürdürdü: "Medikal İhtisas OSB sayesinde Bafra Türkiye'de cazibe merkezi haline gelecektir. Samsun'da kümelenmiş olan medikal firmalarının sektörde kapasite ve üretimlerini arttırıp daha da büyümeleri, bölge ve ülke ekonomisine sağladığı katkıların artması ve yurtdışına olan bağımlılığımızın minimuma indirilmesi açısından Bafra Medikal İhtisas OSB hayati önem taşımaktadır. Bununla beraber Bafra ciddi anlamda büyük bir ivme ve kalkınma kazanacaktır. Bafra yakın zamanda hak ettiği yere ulaşacak ve göç alan bir şehir haline gelecektir. Bafra Medikal İhtisas OSB'nin kurulması için emek veren başta Samsun Milletvekillerimiz olmak üzere, Ticaret ve Sanayi odamız olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum."

Ümit CEYLAN