CHP Samsun İl Başkanı Tufan Akcagöz ve parti yöneticileri, Samsun'da yaşayan, 78 yaşındaki, Köy Enstitüsü mezunu emekli öğretmen Muammer Pektaş'ı evinde ziyaret etti.

66 yıl önce Atatürk'le ilgili gazetelerde yer alan haber kupürleri ve makaleleri biriktirmeye başlayan ve eğitimini tamamlayıp öğretmen olduktan sonra da aynı alışkanlığı devam ettiren Pektaş'ın fuaye alanına çevirdiği evi Akcagöz ve beraberindekileri etkiledi.

TAHRİP EDİLDİ
Akcagöz, "Köy Enstitüleri bizim göz nurumuzdur. Bu okullar, sadece öğretmen yetiştirmedi. Bu okullar, işçi de yetiştirdi, meslek adamı da. Cumhuriyet ışığı, bu öğretmenlerin eliyle yüceltildi. Siz bizim için çok değerlisiniz. Sizin her bir zerreniz Anadolu'ya dağılsa, toprağa düşen her tohum ayrı bir aydınlık meşalesi olur. Bugün görüyoruz ki, eğitim kurumları dejenere edilmiş, tahrip edilmiş. Köy Enstitülerinin felsefesinden ne kadar uzaklaşmışsak, o kadar gericiliğe yaklaşmışız demektir. Bugün, bu çağdaş eğitim kurumlarının eksikliğini hissediyoruz" diye konuştu.

CUMHURİYET PROJESİ
Ziyaretten duyduğu mutluluğu dile getiren Muammer Pektaş ise şunları söyledi: "Biz, köy çocuklarıydık. Bizi köyden aldılar ve aydın bir insan yaptılar. Bu, Cumhuriyet projesidir. Biz, nefesimiz yettiğince, dün olduğu gibi bu gün de aydınlık Cumhuriyet için mücadele vermeye devam edeceğiz. Atatürk Cumhuriyeti'nin ışığını söndürmeye kimsenin gücü yetmedi, yetmeyecek."