Samsunluluk ruhunun önemli olduğuna işaret eden Canik Belediye Başkanı Osman Genç, "Aynı şehrin havasını soluyoruz, aynı şehirde yaşıyoruz. Şehrimizi daha ileriye götürmek için toplumun tüm kesimleriyle ortak akılla birlikte hareket ediyoruz. Samsun'u birlikte ilk 5'e sokabiliriz' dedi.

Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Gebilililer Kültür, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nde verilen kahvaltıya katıldı. Dernek Başkanı Hamit Altıntaş ile birlikte dernek yöneticilerinin de bulunduğu kahvaltıda sohbet eden Başkan Genç, Samsun için birlik ve beraberlik mesajı verdi. Toplumun her kesimiyle istişare halinde olduklarını belirten Genç, "Sivil toplum örgütlerimiz olsun, iş adamlarımız olsun sürekli koordine içerisindeyiz. Yani mutlu bir şehir hedefiyle çıktığımız yolda sadece belediyesel görevlerimizle sınırlı kalmayıp, mutlu bir şehir için çalışıyoruz" açıklamasında bulundu.

STK'LARIN GÖRÜŞLERİ ÖNEMLİ

Samsunluluk ruhunun önemli olduğuna işaret eden Başkan Genç, "Farklı yerlerden gelmiş olabiliriz, ancak aynı şehrin havasını soluyoruz, aynı şehirde yaşıyoruz. Şehrimizi daha ileriye götürmek için ortak akılla birlikte hareket etmemiz gerektiğine inanıyorum. Biz de birlikte ortak akılla çalışıyoruz. Bu şehir hepimizin ve herkesin Samsun'un ileriye taşınması noktasında söz söyleme hakkı vardır. Bu bakımdan sivil toplum kuruluşlarımızın söyleyeceği sözler, vereceği fikirler bizim için önemli" diye konuştu.

'Samsun'u İlk 5'e Sokabiliriz'

'BÜTÜNCÜL GELİŞMEDEN YANAYIZ'

Kimlikli şehirlerin, yaşadığı yeri evi olarak görenlerin gayretleriyle güzelleşeceğini belirten Başkan Genç, "Samsun bizim evimiz. Biz lokal değil, bütüncül bir gelişmeden yanayız. Yani Samsun'un sadece Canik'i değil, Vezirköprü'sü de, Bafra'sı da, Salıpazarı da gelişmeli. Ancak bu şekilde gelişmiş ve marka bir il olabilirsiniz. Yerel yönetimlerin gücü yaptıkları hizmetlerin etkili, ihtiyaca cevap veren, marka şehir kimliğine uygun ve ihtiyaç tespitiyle doğru orantılı olmasıyla ilişkilidir. Biz bunu Canik'te başardık" şeklinde konuştu.

'SAMSUN'U İLK 5'E SOKABİLİRİZ'

Dünyada şehirlerin yarış içerisinde olduğuna işaret eden Genç, "Samsun geçmişte çok önemli bir ticaret merkeziydi. Şehrimizi tıpkı geçmişteki eski günlerine döndürebiliriz. Ancak bunun için öncelikle bu şehrin dinamiklerinin birlik ve beraberlik içerisinde hareket etmesi gerekiyor. Samsun'da bu potansiyel fazlasıyla var. Hatta Samsun'un ulaşım, tarım, jeopolitik konum, insan gücü gibi avantajları şehrimizi bir kaç adım daha öne çıkarıyor. Eğer birlik beraberlik içerisinde, ortak akılla hareket edersek şehrimizi orta ve uzun vadede Türkiye'de ilk 5'e, dünyada ilk 20'ye sokabiliriz. Bu Samsun için hiç de zor değil" ifadelerini kullandı.

Kahvaltıya katıldığı için Başkan Genç'e teşekkür eden Gebililer Kültür, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Hamit Altıntaş da şunları söyledi: "Ne zaman bir sorunumuz olsa Başkanımız yakından ilgilendi. Bu bakımdan kendisine teşekkür ediyoruz."