Türkiye'nin gelişim ve kalite dönemi yaşadığını ifade eden Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, ""Sağlıktaki dönüşümü tamamladık. Artık gelişim ve kalite dönemindeyiz. Şimdi şehir hastaneleri yapıyoruz. Vatandaşlarımız devlet hastanelerimizde şimdi hizmeti nasıl ücretsiz alıyorsa, şehir hastanelerinde de aynı durum devam edecek" ifadelerine yer verdi.

Bakan Demircan, AK Parti Çarşamba İlçe Kongresi'nde yaptığı konuşmada, partilerinin mücadelesinin haklıların ve mazlumların mücadelesi olduğunu, Arakan'daki zulme de yeryüzünde sadece Türkiye'nin ses çıkardığını söyledi.

İLK PATENTİ BİZ ALDIK

Sağlık alanındaki çalışmalara değinen Demircan, KKKA hastalığı konusunda önemli bir adım attıklarını bildirdi. Demircan, "KKKA hastalığı konusunda dünyadaki aşı çalışmalarında ilk patenti biz aldık. İstanbul'da dün sağlık üniversitelerinden birisinde toplantımız vardı. Orada aşıyı başaran arkadaşlarımızla görüştük ve patent alındı. Dünya bizim 2-3 yıl arkamızda, bazı ülkeler de uğraşıyorlar üretmek için. Türkiye'nin en büyük sıkıntılarından biri ağır işleyen bürokrasi. 'Birisi görüş bildirecek, bakanlık onay verecek' diyene kadar bir bakarsınız patentini aldığınız aşıyı başkaları üretmeye başlamış. Bunun önüne geçmek için daha esnek yöntemlerden biri olan hayırsever vatandaşlarımızın önüne bu konuyu getiriyoruz ve getireceğiz. Bu bizi gururlandırıyor" dedci.

ÜRETİCİ OLMAK İSTİYORUZ

Sağlığın önemli bir alan olduğunu, bunu dışarıya emanet etmek istemediklerini vurgulayan Demircan, "Türkiye'nin sağlık alanında üretici olmasını istiyoruz. Sağlıktaki gelişmelerde elde ettiğimiz yönetim tecrübesiyle, sağlığın finansmanıyla ilgili, yani genel sağlık sigortası gibi çok önemli bir işi başarmış bir devlet ve millet olarak finansmanıyla ilgili tecrübeyi, şimdi sağlığın mekanlarıyla ilgili geliştirdiğimiz kamu-özel iş birliği modelini 'Nasıl yaptınız ve başardınız?' diye diğer ülkeler bizden randevu istiyor. Bu devirde en önemli sermayelerden biri bilgi sermayesidir. O sermayeyi geliştiriyor Türkiye. Biliniz ki ürün ihraç ettiği gibi bilgi ihracını da yapacak Türkiye" diye konuştu.

YENİ DÖNEM BAŞLADI

Türkiye'yi sağlıkta 15 yıl içinde güzel bir duruma getirdiklerini vurgulayan Demircan, "Sağlıktaki sorunu fevkalade bir seviyeye getirerek dönüşümü tamamladık. Şimdi gelişim ve kalite dönemi. Şimdi şehir hastaneleri yapıyoruz. Buralara vatandaşlarımız gelecek, şimdi devlet hastanelerimize gelip sağlık hizmeti nasıl alıyorsa, aynı şekilde ücretsiz hizmeti alacak. Şehir hastaneleri Türkiye'yi sağlık turizmi merkezi haline getirme imkanı sunacak. Bunu Avrupa da talep ediyor, bölge ülkeleri de talep edecek" ifadelerine yer verdi.

ANA MUHALEFET YERLİ DEĞİL

Ülkesini dışarıya şikayet edebilen muhalefet anlayışıyla karşı karşıya olduklarını belirten Demircan, "Demokrasilerde muhalefet gereklidir. İktidar her rejimde vardır ama sadece demokrasilerde muhalefet vardır. Ne yazık ki Türkiye'de uygulanan demokraside zihniyet kayması vardır. Anamuhalefetin yerli ve milli olmadığına şahit oluyoruz" sözlerini kaydetti.