Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü, Atatürk'ün çocuklara armağan ettiği '23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı bu sezon 12. kez düzenleyeceği 'Küçük Hanımlar Küçük Beyler Uluslararası Çocuk Tiyatroları Festivali' ile kutlayacak.

25-30 Nisan tarihleri arasında Ankara'da düzenlenecek festival ile tiyatro sanatına katkıda bulunmak, Türk tiyatrosunun dünya çocukları yoluyla yurt dışına açılımını sağlamak, kültürlerarası değişim ve gelişime katkı amaçlanıyor.

Festival, 25 Nisan Pazartesi günü saat 11.00'de konuk tiyatro grupları, Devlet Tiyatroları sanatçıları, yöneticileri, basın mensupları ve farklı okullardan gelen yüzlerce minik sanatseverin Anıtkabir'i ziyareti ve saygı duruşu ile başlayacak. Anıtkabir ziyaretinin ardından festival, açılışının gerçekleştirileceği Devlet Tiyatroları Macunköy Tesisleri'nde birbirinden farklı etkinliklerle devam edecek. Binlerce çocuğun izleyeceği festivalde İtalya, İspanya, Hırvatistan ve İran'dan 5 yabancı grup ve Türkiye'den 12 yerli grup 9 farklı sahnede 87 temsil verecek.
Devlet Tiyatroları'ndan 11 oyunun sahneleneceği festivalde beşi yabancı, biri şehir tiyatrosu ve biri özel tiyatro olmak üzere toplam 18 farklı oyun minik tiyatroseverlerin beğenisine sunulacak. Festivalde ayrıca kukla, gölge oyunu, dans tiyatrosu, opera ve bale, müzikal gibi farklı tekniklerin kullanıldığı çocuk oyunları, atölye çalışmaları gibi etkinlikler de gerçekleştirilecek.

GÖRME ENGELLİ ÇOCUKLARA 'OKUMA TİYATROSU'

Devlet Tiyatroları, görme engelli çocuklara yönelik 'Okuma Tiyatrosu' projesi ile 'Yürüyen Taşlar' adlı oyunu da festival kapsamında sahneleyecek. Ankara Devlet Tiyatrosu sanatçılarının canlı olarak seslendireceği oyuna zaman zaman yağmur ve rüzgar efektleri de dahil edilerek okuma zenginleştirilecek.