Cumhuriyet Halk Partisi Samsun İl Başkanı Tufan Akcagöz, fındık üreticisinin ve fındığın iç piyasadaki durumuna dikkat çekmek için, Ordu'dan Giresun'a yürüyeceklerini ifade etti.

Yaklaşık 50 kilometre olan parkuru, 3 günde tamamlayacaklarını dile getiren Akcagöz, "18 Eylül Pazartesi günü saat 11.00'da Ordu Büyükşehir Belediyesi önünden yola çıkıyoruz ve Giresun'a kadar yürüyoruz. Fındık üreticisi zor durumda ve hükümet buna sessiz. Milletin hali perişan. Fındık iç piyasada 7 liranın altına düştü. Başka geliri olmayan insan ne yapsın? Hükümet, fındık üreticisine, sanki başka ülkenin insanı gibi muamele yapıyor. Üreticinin sesine kulak vermiyor. Daha geçen gün, 19 Mayıs ilçemizde bir üretici, protesto amacıyla fındığını AKP ilçe örgütünün önüne götürüyor. İlçe başkanının tavırlarını gördünüz. Vatandaşa karşı tepkisini gördünüz. Sonra çareyi, gazete toplatmakta buluyorlar. Olay ulusal basına yansıyor, onlar gazete toplatıyor. Milletin haberi olmasın istiyorlar ama merak etmeyin milletin her şeyden haberi var" dedi.

GİRESUN'DA MİTİNG VAR

Fındık için adalet temalı yürüyüşün, tüm Karadeniz örgütleri tarafından da desteklendiğini söyleyen Akcagöz, "CHP Samsun Örgütü olarak Pazartesi günü saat 11.00'da Ordu'da olacağız ve bu yürüyüş için hazır bulunacağız. Çarşamba günü de Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu Giresun'a geliyor ve büyük bir miting gerçekleştireceğiz. Partimizin MYK toplantısı Çarşamba günü Giresun'da yapılacak. Tüm bölge halkını bu yürüyüşe ve mitinge destek olmaya çağırıyoruz. Miting, 20 Eylül Çarşamba günü saat 18.00'da Giresun'da yapılacak" diye konuştu.