2017-2018 akademik eğitim döneminin Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) genelinde gelecek hafta başlayacak olması sebebiyle, OMÜ'yü yeni kazanan ve mevcut öğrencileri Samsun'a gelmeye devam ediyor.

OMÜ'ye yaklaşık 10 bin yeni öğrenci

GÜZEL DUYUMLAR ALDIM

Öğrencilerin bazısını ev tutma telaşı alırken, devlet yurdu veya özel yurtları tercih eden öğrenciler de şehre gelerek odalarına yerleşmeye başladı. Ondokuz Mayıs Üniversitesi Kurupelit Yerleşkesi içerisinde bulunan Kredi Yurtlar Kurumu Karadeniz Yurdu'nda ikamet edecek yeni öğrencilerden Hüsrev Ertugan, "Bugün Afyon'dan Samsun'a geldim, OMÜ İngilizce İktisat Bölümü'nü kazandım. Okulu kazandığım andan itibaren OMÜ ile ilgili çok güzel duyumlar aldım. Samsun'a geldiğimden beri şehirle ilgili izlenimlerim de çok iyi" şeklinde konuştu.

AKTİVİTE ÇOK

Samsun'un çok güzel bir şehir olduğunu ifade eden 18 yaşındaki Hüsrev Ertugan, "Şehirde ilk günümde gördüğüm kadarıyla çok güzel bir sahil var, kafeler var ve buralarda yapılacak aktivite çok. Gençlerin ve insanların rahatça vakit geçirebileceği mekanlar çokça mevcut. Bu nedenle Samsun'da geçireceğim 4 yıl boyunca vakit geçirmek, eğlenmek konusunda sıkıntı yaşayacağımı sanmıyorum" şeklinde konuştu.

Berk ASKAR