AK Parti Samsun Milletvekili Orhan Kırcalı, bölge hastanesi yapılmak düşüncesiyle çalışmaları bir süredir duran Çetinkaya mevkindeki alanının eğitim kampüsü yapılması için çalışmalar başlattığını açıkladı.

DEV ALANA KURULUYOR

Milletvekilliği döneminde Bafra'nın önemli problemlerine öncelik verdiğini belirten Kırcalı, ''Bunlardan biri, her milletvekili arkadaşımızın katkı verdiği 19 Mayıs ile Bafra ilçemiz arasındaki aydınlatma konusunu çözüme kavuşturmaktı. Meselenin üzerine gittik. Israrla takip ettik. Bunu başardık. İkinci problemse yıllardır inşaatı yarım kalan Çetinkaya mevkiindeki Bölge Hastanesi inşaatıydı. Bu alanla ilgili birçok proje çalışmasında bulunduk. Son olarak buradaki 160 bin metrekarelik alanı Sağlık Bakanlığı'ndan Orman ve Su İşleri Bakanlığı'na devrini gerçekleştirdik. Milli Eğitim Bakanlığı ile ön görüşmeler yaparak, bu alanın ilgili bakanlıktan Milli Eğitim Bakanlığı'na devrini sağlayacağız" dedi.

EĞİTİM İÇİN SEFERBERLİK

Devir işlemlerinin ardından 160 bin metrekarelik alanda Spor Lisesi, Hafızlık ve Yatılı Proje İmam Hatip Ortaokulu, Güzel Sanatlar Lisesi, Meslek Lisesi kurularak bir eğitim kampüsü oluşturacaklarının müjdesini veren Kırcalı, "Eğitim kampüsünün içerisinde okullarımız dışında konferans salonları, cami, sosyal donatılar, yeşil alanlar, spor salonları, spor alanları olacak. Bunun için tüm çalışmaları başlattık. Eğitim insana yatırım, insana yatırım da en önemli yatırımdır. Çocuklarımızı en güzel şekilde yetiştirmek için tüm imkanlarımızı seferber edeceğiz. Eğitim kampüsü bir beton yığını değil, çok güzel bir mimariye sahip olacak. Bafra'nın bu önemli yatırım ve hizmete kavuşması için Sağlık Bakanımız Ahmet Demircan, Genel Başkan Yardımcımız Çiğdem Karaaslan, eski bakanımız Akif Çağatay Kılıç, milletvekillerimiz Fuat Köktaş ve Hasan Basri Kurt ile elbirliği içerisindeyiz. Bu anlayışla Bafra ilçemize eğitim kampüsü gibi devasa bir hizmeti kazandıracağız" diye konuştu.