35. İstanbul Film Festivali 11 günde 10 salonda yapılan 501 gösterimde, 25 bölümde 62 ülkeden 223 yönetmenin 187 uzun metrajlı, 10 kısa ve 24 deneysel filminingösterildiği festivali 90 bini aşkın sinemasever izledi. Festival boyunca gösterimlerin yanı sıra 6 festival sohbeti, bir sinema dersi, bir atölye, 2 söyleşi ve 2 konserle 11 gün boyunca katılımcılar sinemaya doydu.

Festivalin ödül töreninde Türkiye sinemasına yıllar boyu emek vermiş Yeşilçam'ın 'en sevilen kötü kadın' karakterlerini oynayan Suzan Avcı, Vurun Kahpeye'den Vesikalı Yarim'e birçok önemli filmin yapımcılığını üstlenen Şeref Gür, 50 yıllık kariyerinde her nesli güldüren karakter oyuncusu Perran Kutman ile 60 yılı aşan kariyerinde Türkan Şoray, Filiz Akın ve Fatma Girik gibi Yeşilçam'ın en sevilen yıldızlarının sesi olarak hafızalarda yer edinen oyuncu ve seslendirme sanatçısı Jeyan Ayral Tözüm'e İstanbul Film Festivali Sinema Onur Ödülleri takdim edildi.

Festivalin başlamasından hemen önce hayatını kaybeden, 200'e yakın filmiyle Yeşilçam'ın en üretken yönetmenlerinden Ülkü Erakalın'ın Sinema Onur Ödülü ise, oğlu Murat Erakalın'a verildi. Törende Jeyan Ayral Tözüm, Şeraffettin Gür, Suzan Avcı, Perran Kutman'a onur ödüllerini Hülya Koçyiğit, Fatoş Güney, Murathan Mungan, Türkan Şoray ve Türker İnanoğlu verdi. Yönettiği 80'e yakın film, yapımcılığını üstlendiği çok sayıda TV ve sinema filmiyle meslek hayatının 60. yılında sinemamıza katkılarından dolayı Türker İnanoğlu'na özel bir ödül de verildi. Türkiye'de sinemacılığın en önemli isimlerinden biri olan Türker İnanoğlu'na 1999 yılında festivalin Sinema Onur Ödülü verilmişti.

Festival, önümüzdeki yıl yine Nisan ayında sinemaseverle buluşacak.