Bartın'da 900'den fazla insanın kişisel verilerini çalan bilişim hırsızları için toplamda 3.700 yıl hapis isteniyor. Olay, Bartın'da sahte kimlik kullanarak telefon almak isteyen İ.K. ve V.G.'nin arabalarında yapılan aramayla ortaya çıktı. Arabada bulunan bir flash bellek içinde 937 kişinin kişisel verileri bulunurken, bu verilerin hukuka aykırı bir şekilde ele geçirildiği anlaşıldı. Bartın Sulh Ceza Hakimliği tarafından incelenen flash bellekte, 937 kişinin kimlik bilgilerinin yanı sıra ehliyet bilgileri ve bazı kişisel bilgiler bulundu. 937 kişiden 13'ünün ise hayatını kaybettiği anlaşıldı.

CUMHURİYET SAVCISI DAVA AÇTI

Başlatılan soruşturma kapsamında Cumhuriyet Savcısı tarafından Bartın 1. Asliye Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. Tutuksuz bulunan iki kişi hakkında Savcı, iddianamede, her bir sanığın TCK'nın 136/1 maddesine göre 1 yıldan 4 yıla kadar, mağdur sayısınca 937 kez yani toplamda 937'şer yıldan 3 bin 748'er yıla kadar hapisle cezalandırılmasını istedi.

BİLGİLERİ 'HOCA'DAN ALDIM

Sanıklardan İ.K.'nın emniyette verdiği ifadesinde, bilgileri hoca lakaplı birinden aldığı iddia edildi. Hoca lakaplı kişinin ismini ise Zeki olarak bildiği ifade eden gencin ifadesi iddianamede kendine yer buldu. Ayrıca, kişisel bilgileri ele geçirilen kişilere ulaşılmaya başlandı. Bilgileri çalınan kişilerin, çalınan bilgileriyle neler yapıldığı ise bilinmiyor.