Samsun'da 21 gün önce erkek hasta H.T.Ç.'nin tedavi gördüğü OMÜ Tıp Fakültesi Hastanesi'nde beyin ölümü gerçekleşti. Yakınları, H.T.Ç.'nin organlarını bağışladı. Bağışlanan bir böbrek aynı hastanede yapılan operasyonla Tokat'ta yaşayan ve 9 yıldır diyalize giren Şengül Çadırlı'ya nakledildi.

Şeker hastası olan Şengül Çadırlı'ya yapılan laparoskopik yöntemle böbrek nakli ameliyatını OMÜ Tıp Fakültesi Üroloji Anabilim Dalı öğretim üyeleri Doç. Dr. Ender Özden, Doç. Dr. Kamil Yakupoğlu gerçekleştirildi. Yaklaşık 3.5 saat süren ameliyatta alınan sağ böbrek Çadırlı'la nakledildi. Başarılı geçen ameliyat sonrasında tedavisi OMÜ'de devam eden hastanın sağlık durumunun iyi olduğu ifade edildi.

Böbrek nakli olduğu için çok mutlu olduğunu söyleyen Şengül Çadırlı, "Daha önce 4 defa nakil olma ihtimali ile çağrıldım. Ancak yapılan testler sonucunda tam uyum sağlanmadığı ve benim sağlık durumumum iyi olmaması nedeniyle nakil yapılamadı. 5'inci çağrıda ise gelenler arasında nakile en uygun ben görüldüm ve nakil ameliyatı yapıldı. Şimdi çok mutluyum. Bu benim için ikinci bir hayat. Benim için çok daha değerli. Organları bağışlanan kişinin yakınlarına da çok teşekkür ediyorum. Bana bir can bağışladılar. Bu hastalığı organ bağışı beklenmesi süreci yaşamayan bilemez" dedi.