Örtü altı ekimde verim, kalite ve rekoltenin yüksek olacağını ifade eden İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ahmet Dursun, 'Ustatil örtü dediğimiz örtülerle altına ekilen kavun, karpuz, ekimleri 11 Nisan'da başlayıp 12 Mayıs'a kadar örtü altı ve açıkta ekim devam etmektedir. İlçemizde 10 bin dekar alanda karpuz, 9 bin dekar alanda da kavun dikimi gerçekleşmiştir. Ustatil dediğimiz örtü altı kullanarak erkencilik sağlanmaktadır. Adana'nın hasat işlemleri bitip başka yerlerde başlamadan ara dönemde örtü altılar hasat edildiği için daha iyi fiyata pazarlama şansı bulunmakta. Bafra'da yaklaşık 25 mahallede kavun ve karpuz ekimi gerçekleşmektedir' dedi.