Samsun'da hafif raylı sistemin OMÜ'ye uzatılmasının ardından zor duruma düşeceklerini savunan fakülte dolmuşu esnafını ziyaret eden MHP Samsun İl Başkanı Taner Tekin, destek çağrısı yaptı.

Beraberinde TŞOF Başkanı Fevzi Apaydın, MHP İlkadım İlçe Başkanı İkram Erdemir, Atakum İlçe Başkanı Ahmet Hatinoğlu, il ve ilçe yöneticileri ile Kooperatif Başkanı Mustafa Bircan ve üyeleri ile ziyareti gerçekleştiren İl Başkanı Tekin, bir araya geldi. 2011 yılında hafif raylı sistemin ilk kurulduğu yıllarda dolmuş esnafının mağdur edilmeye çalışıldığını ve o gün de esnafın yanında olduklarını ifade etti. Tekin, "O gün nasıl haklı mücadelenizde yanınızda olduysak, bugün de sizlere destek olmaya devam edeceğiz. Bugün, sizler üzerinden siyaset yapmaya değil, sizlerin derdine ortak olmaya geldik" dedi.

İNSANLAR MAĞDUR EDİLECEK

Tekin, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "Eğer hafif raylı sistemin OMÜ'ye çıkması ile birlikte oraya dolmuş hatlarının girişi yasaklanırsa, bu durumda sadece dolmuş hattı sahipleri mağdur olmayacak. Kampüste okuyan öğrenci, orada çalışan personel ve en önemlisi ilçelerden gelen hasta ve hasta yakınları mağdur olacak. Samsun'un ilçelerinden veya çevre illerden otogara gelen bir hasta veya yakını OMÜ'ye çıkabilmek için eskiden dolmuş hattını kullanarak gidebiliyordu. Yeni düzenlemede ise otogardan şehir merkezine gelecek ve oradan da hafif raylı sistem kullanacak. Bir hasta ve hasta yakınına bu kadar vasıta eziyeti yapmanın manası yok. Dolmuşların çıkmasına izin vermeyen, insanları alternatifsiz ulaşıma mahkûm etmeye çalışan despotça uygulamaya karşı çıkıyoruz."