Şırnak'ta düzenlenen askeri törenin ardından uçakla Amasya'nın Merzifon ilçesine getirilen şehit uzman çavuşun cenazesi, Çorum'a getirildi. Hastanede şehidin naaşını Garnizon Komutanı J. Kd. Alb. Ahmet Çelik, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Emniyet Müdürü Murat Kolcu, kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar karşıladı.

Hitit Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Morgu'na kaldırılan şehidin naaşı helallik alınmak için önce Buharevler Mahallesindeki kayınbabasının evine daha sonra ise Akkent Mahallesinde bulunan baba ocağına götürülecek.

'YAVRUM, KURBANIM GİTTİ'

Şehit J. Uzm. Çvş. Habib Gökçe'nin naaşının hastaneye getirilişi sırasında annesinin feryatları yürekleri dağladı. Morgun kapısının önünde 'Ben bir bakayım yavruma' diye feryat eden anne Hatun Gökçe, 'Yavrum gitti. Kurbanım gitti' diye gözyaşı döktü. Hastaneye getirilen şehidin eşi Kübra Gökçe de bir kadın asker ve yakınları tarafından teselli edildi.

ŞEHİT UZMAN ÇAVUŞTAN ANNESİNE: 'ŞEHİT OLACAĞIM, BENİ BORÇLU BIRAKMAYIN BORÇLARIMI ÖDEYİN'

Öte yandan şehit Jandarma Uzman Çavuş Habib Gökçe'nin, yaklaşık bir ay önce izinli geldiği Çorum'da annesi Hatun Gökçe'ye vasiyetini bildirdiği öğrenildi.

10 günlük iznini Çorum'da ailesinin yanında geçiren 2,5 yıllık evli ve bir kız babası Şehit J. Uzm. Çvş. Habib Gökçe'nin 'İnşallah şehit olacağım. Şehit olursam beni borçlu bırakmayın, borçlarımı ödeyin' dediği öğrenildi.