Kavak'ın Yaşardoğu Mahallesi'nde bulunan Kavak Bölge Parkı'ndaki Kavak Tirit Evi'nde gerçekleşen toplantıya Kavak Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu'nun yanı sıra, Kavak Belediye Başkan Yardımcıları, Kavak Belediyesi Meclis Üyeleri ve çok sayıda müteahhit katıldı.

Toplantıda ilçenin gelişimi hakkında bilgi veren Kavak Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu, ilçeye estetik bir görüntü vermedeki en büyük rolü müteahhitlerin oynadığını söyledi.

Sarıcaoğlu, 'İlçemizde toplamda 30 müteahhit bulunuyor ve hepsinde görüyorum ki büyük bir azim ve çalışma var. İlçemiz konut konusunda çok iyi yerlere geliyor 2 yıl içerisinde 750 konut yapıldı. Kavak Belediyesi olarak her türlü konuda yanınızda olduğumu bilmenizi isterim. Yakın zamanda inşaat sezonu başlıyor. Yapılacak ve yapılması gerekenlerle ilgili gerek iş adamları, gerekse belediyemiz açısından bunları konuşmak, değerlendirmek, birbirimize fikir vermek, öneride bulunmak, bu konudaki ilkelerimizi belirlemek üzere siz değerli müteahhitler ile toplanmış bulunuyoruz. Belediye olarak bizim sizlerden bir takım beklentilerimiz var. İnşaat yaparken güvenlik şeridini mutlaka çekin ayrıca inşaat malzeme ve atıkları gelişi güzel inşaat çevresine atmamanızı rica ediyorum. Bu ilçe hepimizin bu ilçeye kim bir çivi çakarsa Allah ondan bin kere razı olsun. Bu ilçenin gelişimi estetikliği için el birliği ile bir şeyler yapalım. Bir taraftan yaparken diğer taraftan bozmak bizi daima geriye götürür. Sizlerin de benden istekleri varsa buyurun burada hep birlikte yüz yüze konuşalım bu ilçeyi el birliği ile kalkındıralım' dedi.

"KAVAK BÜYÜMEYE BAŞLADI"

Kavak'ı eski nüfusuna kavuşturmak için yatırımcıları ilçeye getirmeye devam ettiklerini belirten Sarıcaoğlu, 'İlçemizde yeni iş sahalarının açılması ilçe nüfusunu olumlu yönde etkilemeye başladı. Sizlerin de yapmış oldukları binalar sayesinde bu ilçe gün geçtikçe daha da büyüyor ve büyümeye devam edecek. Organize Sanayi Bölgemizde 21 fabrika faaliyette. Bu fabrika sayımızı artırmak için çabalıyoruz. Kavak artık büyümeye güzelleşmeye ve modernleşmeye mecbur bunun başka alternatifi olamaz. Organize Sanayi Bölgemizdeki çalışmaları hızlı bir şekilde ilerleyen fabrikalarında yakında açılışlarını yapacağız. Şu an 10 fabrikanın inşaatı devam ediyor. Çok yakında açılışları olacak. Yine çimento fabrikamızın açılışı olacak' diye konuştu.