Tekkeköy'de mevcut yolların taş parke ile kaplanması ve yeni yolların açılması anlamında kapsamlı bir çalışma içerisinde olduklarını ifade eden Başkan Togar, yenilenen modernleştirilen ve kapasitesi arttırılan kilitli parke taşı tesisi ile yol ve kaldırım çalışmalarının daha da hız kazandığını belirtti.

Yenilenen ve kapasitesi arttırılan tesis sayesinde mahalle ve sokak aralarındaki tüm yol ve kaldırımda çalışma yapıldığını söyleyen Başkan Togar, 'Alt yapısı tamamlanan yolların üst kısmının yapılması konusunda taş parke tesisimiz kilitli taş parke üretme ve yetiştirme konusunda yetersiz kalıyordu. Bu sorunların giderilmesi için kilitli taş parke tesisimizin yenilenmesi ve kapasitesinin arttırılması gerekliydi. Bu kapsamda ilk olarak tesisi daha yakın ve ulaşılabilir bir yere taşıdık. Kilitli parke taşı tesisi yapılacak alanı uygun hale getirdik. Taş parke tesisini daha kısa sürede daha çok üretim yapabilmesi için gerekli modernizasyonu yaptık. Artık tesisimiz yer olarak daha uygun bir alana konuşlandırıldı ve de daha çok üretim yapabilecek duruma geldi. Kısa sürede hem çalışmalarımız büyük oranda hızlandı hem de maliyetlerimizde ciddi bir tasarruf sağlamış olduk. Bu yıl içerisinde hedeflediğimiz yol kaldırım çalışmalarına gönül rahatlığı ile ulaşacak durumdayız. Aynı zamanda istihdam anlamında da dolaylı olarak taş örme ve taş parke basımında 28 gencimize çalışma imkanı sağlanmış oldu' dedi.

'TAŞ PARKE ÜRETİMİMİZ İKİ KATINA ÇIKTI'

Yenilenen tesisin günlük üretiminin 9 bin 150 adetten 20 bin 500 adete çıktığını açıklayan Başkan Togar, 'Tesisimiz asfalt çalışmalarına göre yüzde 40-50 bir tasarruf sağlamakta. Öte yandan hızlanan çalışmalara bakıldığında tesisin yenilenmesinin ve kapasitesinin arttırılmasının ne kadar önemli bir iş olduğunu görüyoruz. Taş parkesi kaldırımı ve çevre düzenlemesi ile sokaklarımız güzelleşiyor, güzelleşmeye de devam edecek' diye konuştu.