Hizmetleri vatandaşlarla el ele yapmak istediklerinin altını çizen Samsun Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Yurt, "Çağdaş, modern ve estetik değeri yüksek kentler, her zaman ilgi görmektedir. Dünyanın her yerinde bunu rahatlıkla görmek mümkündür. Turizmi markalaşmış, şehirleriyle ön plana çıkmış ülkelere baktığınızda estetik ile modernliği aynı anda görüyoruz" dedi.

HEDEF; MARKA ŞEHİR

'Marka şehirlerden birisi neden Samsun olmasın' anlayışından yola çıktıklarını ifade eden Yurt, "Şehrimizi adeta ilmek ilmek işleyerek yeniliyoruz. Bu çalışmalarımızı ve hizmetlerimizi şehrimizin katma değerinin yükselmesi için gerçekleştiriyoruz. Samsun, hepimizin ortak paydası. El ele verirsek, daha hızlı ve güzel sonuçlar alacağımıza inanıyoruz. Bu nedenle tüm vatandaşlarımızdan fikir ve çalışmalarımıza destek bekliyoruz' diye konuştu.

GEREKEN YAPILACAK

Metruk ve kaçak binaları yıkarak çirkin görüntüleri ortadan kaldırma noktasında mücadeleye devam edeceklerini ifade eden Yurt, "Estetik ve modern kent görünümü için yapmamız gereken tüm çalışmaları ve yatırımlarımızı planladığımız takvim çerçevesinde sürdürüyoruz. Lakin kaçak ve metruk yapılarla ilgili yapılacak çok çalışma var. Dış cephe iyileştirme çalışmaları kapsamında da gözün görebileceği mesafedeki çirkin sıvasız binaların sıvanıp boyanması noktasında herkesten yardım talep ediyoruz" ifadelerine yer verdi.