AK Parti Samsun Milletvekilleri Ahmet Demircan, Fuat Köktaş Hasan Basri Kurt, Orhan Kırcalı, Devlet Demiryolları Genel Müdürü İsa Apaydın'ı makamında ziyaret etti. Milletvekilleri Samsun-Kalın Demiryolu Hattının Modernizasyonu Projesiyle ilgili bilgi aldı. Apaydın, "Samsun-Kalın Demiryolu hattında çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor'" dedi.

80 KİLOMETRE SAATE ÇIKACAK


Ziyaret sonrasında açıklamalarda bulunan Milletvekili Kurt, projenin Avrupa Birliği hibeleriyle gerçekleştiğini, AB'nin sınırları dışındaki en büyük hibeyi 220 milyon Avro ile Samsun-Kalın hattının modernizasyonuna verdiğini açıkladı.

Kurt, projenin 2017 yılı sonunda tamamlanacak Samsun-Kalın demir yolu hattının Cumhuriyet'in ilk demiryolu müteahhidi Nuri Demirağ tarafından yapıldığını ve 1932 yılında hizmete açıldığını ifade etti.

Kurt, "Projenin hayata geçmesiyle yolcu trenleri hızı 40 km/saatten 80 Km/saate çıkacak, Samsun-Sivas arasındaki seyahat süresi de 9,5 saatten 5 saate düşecektir. Hattın günlük kapasitesi 21 trenden 54 trene çıkacak, hemzemin geçitler otomatik bariyerli hale getirilirken istasyon ve duraklarda bulunan peronların engelli erişimine uygun olarak AB standartlarında iyileştirilecektir. Yük ve yolcu taşımacılığında demiryolu kullanımı artıracak bu projemizin özverili şekilde çalışılarak, belirlenen süreler içerisinde tamamlanacağına inanıyorum.'