PTT 1. Lig'de geçen hafta deplasmanda Giresunspor'a 2-0 mağlup olan Samsunspor'da Teknik Direktör Engin Korukır, takımının Play-off ümitleri hakkında açıklamalarda bulundu. Kalan 4 maçın hepsini kazandıkları takdirde yüzde yüz Play-off'a kalacaklarını iddia eden Korukır, 1 beraberlik almaları halinde ise diğer rakiplerin sonuçlarına bakılacağının altını çizdi.

'KABAHAT VARSA BU BİZİM KABAHATİMİZ'

Giresunspor'a karşı alınan mağlubiyeti üstlenen Teknik Direktör Engin Korukır, 'Biz maçın ardından ertesi gün idman yaptık. Bugün de oynamayan oyuncular ve cezalılar çalıştılar. Takım yorgun olduğu için as oyunculara izin verdik. Şanssız bir mağlubiyet almadık. 2. devre bizim de kabahatlerimiz var. İlk devre çok gol kaçırdık. 2. yarıda çalıştığımız pozisyonlardan, yan toplardan goller yedik. Üzüldüğümüz taraf bu. Eksiklerimiz vardı. 15. dakikada Ofoedu sakatlık geçirdi. Onun oyundan çıkması da bizi etkiledi. Ama bizim gibi çok çalışan bir takımın bu tarz goller yememesi lazım. Rakibe gol pozisyonu vermeden mağlup olduk. Mağlubiyette cezalıların etkisi olduğunu söyleyemem. O zaman mazeret olmuş olur. Öbür futbolcularıma karşı da haksızlık olur. Neticede Furkan'ın yerine kalede oynayan Bekir'de iyi oynadı. Mazeret üretmek bize yakışmaz. Kabahat varsa bu bizim kabahatimiz olsun' diye konuştu.

'KALAN MAÇLARIMIZIN 4'ÜNÜ DE KAZANIRSAK YÜZDE YÜZ PLAY-OFF'A ÇIKARIZ'

Kalan 4 maçı aldıkları takdirde Play-off'a çıkacaklarını iddia eden Korukır, 'Bizim şu anda 4 tane daha maçımız var. 2 hafta önce rakiplerimizle aramızda 6 puan fark varken de bizim iddiamız devam ediyor demiştim. Şu anda 6. sıra rakiplerimizle aramızda birisiyle 4, birisiyle 3, birisiyle 1 puan fark var. Yüzde yüz iddialıyız. Bu hafta Denizlispor maçı var, yeneceğiz. Adana Demirspor'u deplasmanda yendiler ama o maçı da geçeceğiz. Bu hafta da cezalımız var. Bu hafta da Mustafa Sevgi kart cezalısı. Onlar bizim için mazeret değil. Bu hafta da aslanlar gibi çıkıp, oynayıp güzel bir galibiyet alacağız. Kalan 4 haftada puan kaybına tahammülümüz yok. Bu yarış sonuna kadar devam edecek. Biz, kalan maçlarımızın 4'ünü de kazanırsak yüzde yüz Play-off'a çıkarız. Ben o potansiyeli oyuncularımda görüyorum. Bu potansiyeli görmesem o kadar kararlı konuşmam. Sadece futbolcuların değil, herkesin yüksek bir şekilde konsantre olmasını istiyorum' şeklinde konuştu.

Kırmızı-beyazlılar, Denizlispor karşılaşmasının çalışmalarına yarın Nuri Asan Spor Tesisleri'nde saat 18.00'de devam edecek.