Türkiye'nin önemli ihracat ürünleri arasında olan fındık 2017 sezonunda açıklanan fındık fiyatları ve piyasada satılan fındık fiyatları tepki topluyor. Her yıl yeni bir umutla ağustos ayının ilk haftası hasada başlayan fındık üreticileri açıklanan fındık fiyatlarının ardından bahçelerine ilk kez eylül ayının ortasında girdi.

TMO Genel Müdür Kemaloğlu, Giresun Ticaret Borsası Lisanslı Depo aracılığıyla fındık alımına başladıklarını, FİSKOBİRLİK ile ise görüşmelerin sürdüğünü belirttikten sonra fındık fiyatlarında bir yükselme olması beklense de bu durum fiyatlara hala yansımış değil. Peki fındık fiyatları ne kadar? İşte il il güncel fındık fiyatları...

Samsun fındık fiyatları

Samsun'da fındık fiyatları sabit seyrine devam ediyor. Fındık fiyatları Samsun'da en düşük 8 TL'den işlem görürken, en yüksek ise 8,50 TL'den işlem görüyor.

Samsun-Çarşamba fındık fiyatları

Samsun'un önemli fındık üretim merkezlerinden olan Çarşamba İlçesi'nde ise fındık fiyatları en düşük 8,40 TL. Çarşamba'da da fındık fiyatlarında bir değişim gözlemlenmezken en yükse fındık fiyatı ise 8,90 TL.

Samsun-Terme fındık fiyatları

Samsun'un bir diğer fındık üretim merkezlerinden olan Terme İlçesi'nde ise fındık fiyatları en düşük 8,10 TL iken serbest piyasada verilen 9,60 TL ile en yüksek fiyat bu ilçede gözüküyor. Terme'de fındık fiyatlarında bir değişim gözükmüyor.

Ordu fındık fiyatları

Türkiye'nin en önemli fındık üretim merkezi olan Ordu'da fiyatlarda değişim yok. Ordu'da fındık fiyatları en düşük 8 TL, en yükse 8,50 TL.

Ordu-Ünye fındık fiyatları

Türkiye'de fındık tarımının yoğun bir şekilde yapıldığı Ordu'nun ilçesi Ünye'de ise fındık fiyatları en düşük 8 TL, en yüksekfiyat ise 8.50 TL. Ünye'de de fiyatlarda bir kıpırdama yok.

Fatsa fındık fiyatları

Karadeniz'in en önemli fındık üretim merkezlerinden biri olan Ordu'nun ilçesi Fatsa'da ise fındık fiyatlarından düşüş var. Fatsa'da en düşük fındık fiyatları 8 TL, en yüksek fındık fiyatları ise 8,50 TL. Fatsa'daki fiyatlarda gözlemlenen düşüş oranı ise yüzde 5,88 oranında.

Giresun fındık fiyatları

Giresun'da fındık fiyatları Türkiye geneline bakıldığı zaman diğer illere göre daha yüksek. Giresun'da fındık fiyatları en düşük 8,94 TL'den işlem görürken, en yüksek ise 9,19 TL.

Trabzon fındık fiyatları

Trabzon'da da fındık fiyatlarında değişim yok. Trabzon'da fındık için verilen en düşük fiyat 8 TL, en yüksek fındık fiyatı ise 8,50 TL.

Zonguldak fındık fiyatları

Batı Karadeniz'in fındık üretim merkezlerinden Zonguldak'ta da fiyatlar sabit. Zonguldak'ta en düşük fındık fiyatları 8 TL, en yüksek ise 8,50 TL.

Düzce fındık fiyatları

Batı Karadeniz'in önemli fındık üretim merkezlerinden olan Düzce'de en düşük fiyat 8 TL, en yüksek fiyat ise 8.50 TL. Düzce'de fındık fiyatlarında değişim yok.

Sakarya fındık fiyatları

Sakarya'da fındık fiyatlarında düşüş var. Sakarya'da fındık fiyatları en düşük 8 TL, en yüksek fiyat ise 9 TL. Sakarya'da gözlemlenen fındık fiyatlarındaki düşüş ise yüzde 5,88 oranında.

Kocaeli fındık fiyatları

Marmara bölgesinin fındık üretim yerlerinden olan Kocaelin'de en düşük fındık fiyatı 8 TL, en yüksek fiyat ise 8.50 TL. Kocaeli'deki fındık fiyatlarındaki değişim görülmüyor.