Son dönemde mali açıdan sıkıntılar yaşayan ve UEFA tarafından 1 yıl Avrupa kupalarına katılamama cezası alan Galatasaray'da, son bomba KAP'a yapılan açıklama oldu. KAP'a yapılan açıklamada 'Borca batık' ifadesinin kullanılması kulübün ne denli mali sıkıntılar içinde olduğunu net bir şekilde ortaya koydu.

FUTBOLCULAR 149 MİLYON EURO DEĞERİNDE

KAP'a yapılan açıklamada, 'Borca batık durumunu tespit etmek amacıyla' ifadesi yer alırken, futbolcuların toplam değerinin 149 milyon Euro olduğu belirtildi. 'Borca batık' ifadesi bir ticari işletmenin varlıklarının borçlarını karşılayamaması durumunu ifade ederken, Galatasaray'ın borçlarını karşılayamadığı KAP'a bildirildi.

TÜRK TİCARET KANUNUNA GÖRE 'BORCA BATIK' NE DEMEK?

"Şirketin borca batık durumda bulunduğu şüphesini uyandıran işaretler varsa, yönetim kurulu, aktiflerin hem işletmenin devamlılığı esasına göre hem de muhtemel satış fiyatları üzerinden bir ara bilanço çıkartır. Bu bilançodan aktiflerin, şirket alacaklılarının alacaklarını karşılamaya yetmediğinin anlaşılması halinde, yönetim kurulu, bu durumu şirket merkezinin bulunduğu yer asliye ticaret mahkemesine bildirir ve şirketin iflasını ister. Meğerki, iflas kararının verilmesinden önce, şirketin açığını karşılayacak ve borca batık durumunu ortadan kaldıracak tutardaki şirket borçlarının alacaklıları, alacaklarının sırasının diğer tüm alacaklıların sırasından sonraki sıraya konulmasını yazılı olarak kabul etmiş ve bu beyanın veya sözleşmenin yerindeliği, gerçekliği ve geçerliliği, yönetim kurulu tarafından iflas isteminin bildirileceği mahkemece atanan bilirkişilerce doğrulanmış olsun. Aksi halde mahkemeye bilirkişi incelemesi için yapılmış başvuru, iflas bildirimi olarak kabul olunur."