Kariyerinde birçok takımda şampiyonluk yaşıyan ve son olarak Çarşambaspor'la BAL'a çıkarak bir hayalini daha gerçekleştiren Tecrübeli Antrenör Murat Küçük, şampiyonluğa giden yolda yaşadıkları heyecanları Haber Gazetesi'ne anlattı.

Küçük, "Bizimki bir şampiyonluk öyküsü, ekip olarak hep dua ettik, azmettik, çok çalıştık, inandık ve hayalimiz olan şampiyonluğa ulaştık" dedi

İNANDIK, ÇALIŞTIK VE HAK ETTİK
Samsun Süper Amatör Lig'de son haftaya kadar şampiyonluk peşinden koşan ve çok arzuladığı Bölgesel Amatör Lig'e çıkmayı başaran Çarşambaspor camiasında büyük sevinç yaşanıyor. Kariyerinde birçok takımla şampiyonluk yaşamış ve Yeşil-Beyazlı ekibe geldiği günden bu yana önemli işlere imza atan başarılı çalıştırıcı Murat Küçük ve ekibi şampiyonluk öyküsünü Haber Gazetesi'ne anlattı. Çarşambaspor'un şampiyon olduğu ve bunu gerçekleştirdikleri için çok mutlu olduklarını belirten Murat Küçük, "Bir şampiyonluk öyküsünü acısıyla, tatlısıyla geride bıraktık. Biz herşeyden önce çok çalıştık, inandık, dua ettik ve amacımıza ulaştık" diye konuştu.

HEDEF 2.LİG
Çarşambaspor'a umut dolu geldiğini belirten tecrübeli Antrenör Murat Küçük, "Sezon başıydı, abi gibi gördüğüm Birol Berkem, Suat Türe ve Muzaffer Türkdönmez hocalarımızla Yeşil-Beyazlı ekibe imzayı attık. Biz Çarşambaspor'a geldiğimiz süreçten itibaren camia olarak başka bir kimliğe büründük. Hedeflerimiz, arzularımız ve isteklerimiz en üst seviyeye çıktı. Öyle ki bu takım Süper Amatör Lig'den, BAL'a çıktı, şimdi de hedefi 3. Lig olacak, hatta ve hatta 2. Lig. Çünkü burası öyle bir yerki futbol neredeyse herşey demek. Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar'da bu hedefler doğrultusunda elinden geleni hiçbir zaman esirgemedi bizden" diye konuştu.

BAŞKANIN EMEĞİ BÜYÜK
Sezon başından buyana Başkan Hüseyin Dündar'ın hep takımın yanında olduğunu dile getiren Murat Küçük, " Çok takımda çalıştım, çok şeyler gördük imkansızlıklar içerisinde başarıya koşan takımlar ve birde imkanlar içerisinde ligden düşen takımlar. Bu iş para işi değil, yürek işi. Hüseyin Dündar, bu takıma maddi ve manevi herşeyiyle destek oldu. Hiç unutmuyorum bizlerle yaptığı bir toplantı da benim ve sporcularım gözlerine içine bakarak, 'Biz şampiyonluk için biraradayız. Sizden şampiyon takımın kadrosunda yer alan oyuncular olarak tarihe geçmenizi istiyorum' demişti. İşte o söz bizleri biraz daha ateşlendirdi. Ben ve oyuncularımın odadan çıkarken aklında o an tek şey vardı, o da şampiyonluk" dedi.

GECE GÜNDÜZ HESAP YAPTIK
Sezon içerisinde şampiyonluk umutlarını hiç yitirmediklerini de belirten Küçük, şöyle devam etti: "Ligde ki tüm takımlarımıza teşekkür ediyorum. Kaliteli ve çetin bir sezonu geride bıraktık. Yolspor ile bir yarış içerisinde olduk, bu hem bize hemde futbolseverlere seyrine doyum olmayan bir lig yaşattı. Sportif Direktörümüz Birol Berkem'in de bu şampiyonlukta çok büyük emeği var, gece gündüz hep bizimle oldu, yol gösterdi, yoldaş oldu. Burada çok güzel günler yaşadık. Bazen rüyamda bile şampiyonluk hesapları yapıyordum, o kadar inandık ve çok istedik ki Allah'ım da yüzümüze güldü. Çok sevdiğim bir söz vardır, 'Kaybetmekten yılmayan, başarının eşiğindedir' işte bizde Çarşambaspor'da bunu başardık."

BU TARAFTAR BAMBAŞKA
"Burada futbol neredeyse herşey. Sezon başından buyana Yeşil-Beyazlı renklere gönül vermiş taraftarlar hep yanımızda yer aldı. Yağmur, çamur demeden hem içerde oynadığımız maçlarda hemde deplasmanlara gelip takımlarını desteklediler. Biz onlara şampiyon olacağız, demiştik olduk. Verdiğimiz sözleri tuttuğum için içim çok rahat artık. Çünkü o insanlar sizden olması gerekeni, yapabileceğiniz şeyleri istiyor. Bu istekleri de yerine getirmek için çabalamalısınız. Çoğu kazandığımız maçlarda o tribünlerde ki taraftarlarımızı payı çok büyük. Onlara birkez daha canı gönülden teşekkür ediyorum, onların ve Çarşambaspor'un yeri bende çok ayrı."

TEKLİF GELİRSE SEVE SEVE
"Yeni sezon için eğer teklif gelirse ve şartlar uygun olursa Çarşambaspor gibi büyük bir camia da tabi ki çalışmak isterim. Bölgesel Amatör Lig daha çetin bir lig olacak. Eğer sağlam bir kadro kuramazsanız, sonu hüsranlarla karşı karşıya kalabilirsiniz. Bizim Çarşambaspor'a gelirken hedefimizde sadece BAL yoktu. Bu takım geçmişine geri dönecek dedik yani 3. lig ve 2. lig diye. İnşallah bunlar zamanla gerçekleşecek. Eğer takımda yeni sezonda görev alırsak tüm futbolseverler bambaşka bir Çarşambaspor izleyecek. Daha güçlü, daha dinamik ve bileği kolay kolay bükülmeyen bir takım kuracağız."

HERKESE TEŞEKKÜRLER
"Öncelikle Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar'a, Çarşambaspor Kulübü Başkanı Hasan Gümüş'e, yönetim kurulu üyemiz Hacı Mehmet Aydemir, ve bu başarılı projenin mimarı olan Birol Berkem'e ben ve teknik ekibim adına teşekkür ediyorum. Yüreği bizimle atan bizimle üzülüp, bizimle sevilen tüm Çarşamba'lılara ve futbolseverlere de ayrıca teşekkür ediyorum. Biz buraya şampiyonluk için geldik ve görevimizi yerine getirdik. İnşallah yepyeni beyaz sayfalarda beraber oluruz."

Salim YILDIZ