Ahilik Haftası nedeniyle, Samsun Esnaf ve Sanayi Odaları Birliği (SESOB) Başkanı Hacı Eyüp Güler ve meslek odası başkanları Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz'ı ziyaret etti. Meslek odası başkanlarını makamında ağırlayan Başkan Yılmaz, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, oda başkanlarının Ahilik Haftası'nı kutladı.

EN BÜYÜK KÜLTÜR MİRASI

Ziyarette konuşan Başkan Yılmaz, 'Bizim Ahilik geleneğimiz, göreneğimiz Osmanlı'dan bu yana sürüyor. Bu toprakların geçmişten günümüze kadar getirdiği en büyük kültür miraslarından biridir Ahilik. Sizler de bunu devam ettiriyorsunuz. Sizler de esnaf teşkilatı olarak kendi üyelerinize gereken destekleri veriyorsunuz. Biz de her zaman Büyükşehir Belediyesi olarak esnafımızın yanındayız. Toplumun en büyük mihenk taşıdır esnaflarımız. Bu doğrultuda zaten SESOB Başkanımız ile her zaman görüşüyoruz. Biliyoruz ki bir şehir esnafı ile gelişir, bereketlenir. Bir kez daha tüm esnaf ve sanatkarlarımızın 'Ahilik Haftası'nı kutlar, ekonominin bel kemiği esnafımıza iş hayatında başarılar dilerim' diye konuştu.

Başkan Yılmaz'a hem kendilerini ağırladıkları için hem de inceliği için teşekkür eden Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hacı Eyüp Güler de, "Başkanımız ile birlikte olmak bizim için bir onur. Kendisine teşekkür ediyoruz. Esnaf olarak ne zaman bir sıkıntımız varsa daima yanımızda oldu, bizlere desteğini esirgemedi" şeklinde konuştu.
Ziyaretin ardından hatıra fotoğrafı çektirildi.