Ordu Büyükşehir Belediyesine bağlı Sokak Hayvanları Bakım ve Rehabilitasyon Merkezinde incelemelerde bulunan Genel Sekreter Bülent Civelek, 300 hayvana ev sahipliği yapabilecek kapasiteye sahip barınakta 2015 yılından 2017'nin Ağustos ayına kadar 3 bin 22 hayvanın kısırlaştırıldığını, 2 bin 625 hayvanın tedavi edildiğini ve bunların bin 427'sinin de sahiplendirildiğini belirtti.

Her türlü tedavi yapılıyor
İlçe belediyelerince toplanarak merkeze getirilen sokak hayvanlarının birbirlerine zarar vermemeleri için tehlikeli ırkların, yavrulu anneler, gebe köpekler ve yavruların ayrı bölümlerde tutulduğunu ifade eden Genel Sekreter Bülent Civelek, 'Bakımevimizde 300 hayvan sürekli hizmet alabiliyor. Bu merkezimizde hayvanlarımıza, üremelerinin kontrol altına alınması için kısırlaştırma yapılıyor. Trafik kazası ve hasta hayvan ihbarlarına müdahale ediliyor. Bulaşıcı hastalıklara karşı koruyucu aşı ve tedavi edici ilaç uygulamaları yapılıyor. Rehabilitasyon işlemleri tamamlanan hayvanların kulaklarına küpe takılıyor ve deri altlarına mikro çip yerleştirilerek işaretleniyor. Uzuv kaybı olan ampute hayvanlarımız için özel bir gezinti ve yaşam alanımız ve kedilerimiz için de özel bir bölümümüz mevcut' diye konuştu.

300 hayvana aynı anda bakılabiliyor
Son yıllarda özellikle hayvanseverlerin yoğun desteğini yanlarında gördüklerinin altını çizen Genel Sekreter Civelek, 'Bakımevinde hayvanlarımızın beslenmeleri için kuru mama, makarna ve süt ile bağış olarak verilen, yemelerine uygun tavuk ve pide gibi yiyecekler kullanılmaktadır. Merkezimizden hayvan sahiplenmek isteyen, 16 yaş ve üzeri olmak üzere sahiplenme şartlarını taşıyan herkes, hiçbir bedel ödemeden hayvan sahiplenebilmektedir. 2015 yılından 2017'nin Ağustos ayına kadar 3 bin 22 hayvan kısırlaştırılarak kuduz aşısı yapıldı, 2 bin 625 hayvan tedavi edildi ve bunların bin 1427'si de sahiplendirildi. Sahiplendirilmeyen hayvanlardan uygun olanlar ise alındıkları yerlere bırakılmaları için ilgili ilçe belediyesine teslim ediliyor ya da doğal ortamlarına bırakılıyor. Barınağımızda yaklaşık 300 hayvanımızı aynı anda bakabiliyoruz' diye konuştu.

Ordu’da sokak hayvanları emin ellerde