Samsunum 1 Gemisinde düzenlenen programda şehit yakınları ve gaziler ağırlandı. Yemek programının ardından deniz turuna çıkarılan gazilere Samsun Jandarma Komutanlığı tarafından mini bir konser verildi.

Programın açılış konuşmasını yapan Muharip Gaziler Derneği Samsun Başkanı Ahmet Diril, 'Bugün, 19 Eylül 2002 tarihinde çıkarılan yasa ile birlikte 'Gaziler Günü' olarak anılmaktadır. Aziz şehitlerimizin geride bıraktığı emanetleriyle kahraman gazilerimize, Samsun Valiliği ile Garnizon Komutanlığı bünyesinde yapılan her türlü hizmetlerin idrakinde olarak, minnet ve şükran duygularımızı ifade etmek isteriz' dedi

SİZİN EMRİNİZDEYİZ

Daha sonra konuşan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, 'Uğruna nice can vererek, gazi ve şehit olarak bu topraklar yurt parçası haline geldi. Bugünün anlamını belirten açıklamalar yaparken insanın çok dikkatli cümleler kurması gerekiyor. Bunun ötesi yok. Bir var olma mücadelesi verilir ve bu mücadelede insanlar hayatını feda eder. Kalanlar gazi, ölenler ise şehit olur. Bunun sonucunda o mücadele edilmiş olan topraklar vatan olur. Orada kök salınıp gelecek inşa edilir. Allah'a çok şükür içinde bulunduğumuz Anadolu böylesi bir mücadeleden sonra vatanımız ve yurdumuz olmuştur. İnsanlık tarihi boyunca da inşallah var olacaktır. Önümüzdeki süre içerisinde de inşallah dünyanın en iyi ekonomisine sahip ilk 5 ülkesinden biri olacaktır. Biz dünyanın ilk 5 büyük ekonomisi haline geleceğiz. Şehitlerimizin de ruhu şad olacaktır. Biz siz değerli gazilerimizle gurur duyuyoruz. Sizlerin emrindeyiz' diye konuştu.

GAZİLERİMİZE MİNNETTARIZ

Halktan kopuk olan bir yönetimin başarılı olamayacağına dikkat çeken Samsun Valisi Osman Kaymak ise, 'Eskiden devlet bir taraf, halk bir taraf anlayışları vardı. Ancak artık halka ve millete dayanan devlet anlayışımızı öne sürüyoruz. İnşallah Samsun ve Türkiye'de de icraatlar ortaya koyulmaya çalışılıyor. Bu topraklar kolay kolay elde edilmiyor. Allah da herkese şehitliği nasip etmiyor. Dinimize göre bu da bir nasip meselesidir. Şüphesiz ki gazi olmak da Allah'ın bir takdiridir. Bu nedenle Gazilerimize minnettarız' şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından deniz turu devam etti.