Bordo-mavililerin patronu Muharrem Usta, Trabzonspor Dergisi'nde yer alan yazısında uçaklı kombine projesine ve UEFA sürecine değindi. Usta, büyük kulüplerin geçmişlerindeki başarılar kadar gelecek adına ortaya koydukları perspektifle bilindiğini belirterek, 'Henüz çok kısa bir süre geçmesine rağmen başlatmış olduğumuz özlenen Trabzonspor'a kavuşma yürüyüşünde önemli mesafeler aldığımızın bilinmesini isterim' dedi.

Usta, yeni statta yepyeni bir Trabzonspor izlemenin heyecanını yaşadıklarını vurgulayarak, 'Bu heyecan ve coşkuya başka şehirlerde yaşayan taraftarlarımızı dahil etmenin yollarını arıyoruz. Bu amaçla önümüzdeki seneden itibaren maç günlerinin tam anlamıyla Trabzon'da sıla gurbet buluşmasına dönüşmesi için kollarımızı sıvadık. İstanbul, Kocaeli, Bursa, Ankara ve İzmir'den uçak, yakın şehirlerimizden ise otobüslü kombine sistemi ile Türkiye'de bir ilk, dünyaya da örnek bir uygulama başlatıyoruz' diye konuştu.

'BU KULÜP EKONOMİK OLARAK AYAĞA KALKACAKTIR'

Ekonomik tablo nedeniyle UEFA'nın diğer kulüplerde olduğu gibi Trabzonspor'u da incelemeye tabi tuttuğunu hatırlatan Usta, şunları söyledi:

'Özellikle Türk kulüplerinin UEFA mali kriterlerine uygunsuzluk konusunda yaşadığı sıkıntılar ve alınan cezalar hepinizin malumudur. Bilhassa son birkaç yılda ortaya çıkan kötü ekonomik tablo nedeniyle kulübümüz de bu konuda UEFA incelemesine tabi tutulmuştur. Şunu açıkça ifade etmeliyim ki yönetim kurulu ve profesyonel ekibimizle bu badireyi en az hasarla atlatmak adına çok ciddi bir çaba ortaya koyduk. Bu çerçevede mart ayında UEFA yetkilileri ile son derece önemli bir toplantı gerçekleştirdik. Önümüzdeki günlerde açıklanacak sonuç ne olursa olsun Trabzonspor taraftarı bilmelidir ki bu kulüp ekonomik olarak ayağa kalkacaktır.'

Usta, yazısının son bölümünde ise, 'Geçmişte yapılan hataların tekrarlanmaması ve Trabzonspor'un bundan böyle benzer incelemelere konu olmaması ben ve arkadaşlarımın taraftara sözüdür' ifadelerine yer verdi.