Hollanda'nın Nijmegen kentinin polisleri, iki gündür bir Türk'ün peşindeydi. Kemal Abiş adlı genç, gözaltına alınmak ya da sorgulanmak için değil, teşekkür edilmek için aranıyordu. Kentte genç bir kadının tren raylarına doğru koşması ve intihar etmek istemesini engelleyen Abiş, Hollanda'da kahraman ilan edildi. Raylara doğru koşan kadını gördüğü anda tren rayları ile yaya yolunu kapatan çitlerden atlayan Abiş, kadını hızlı bir şekilde oradan uzaklaştırmış ve intihardan kurtartmıştı. Bölgeye gelen polis ekipleri kadını sakinleştirirken, o telaşla Kemal Abiş'e teşekkür edememişti.

SOSYAL MEDYA HESABINDAN ARADILAR

BBC Türkçe'nin haberine göre, Nijmegen kentinin polislerinin sosyal medya hesabında Kemal Abiş'in arandığı yönünde paylaşım yapıldı. Bu paylaşımlar iki gün üst üste devam edince, olay ulusal medyada da duyuldu. Sonunda Kemal Abiş'e ulaşan Nijmegen polisi, cesareti ve yardımı nedeniyle teşekkürlerini iletmeyi başardı.

HOLLANDA MEDYASINDA 'KAHRAMAN' İLAN EDİLDİ

Ulusal basında kahraman ilan edilen Türk genci, 'kadını gördüğüm anda hiç düşünmeden atladım. Bırak beni diyordu, hayır yapmayacaksın dedim.' Dedi. Ayrıca bir insan hayatı kurtardığı için mutlu olduğunu da sözlerine ekleyen genç, bunun abartılacak bir yanının olmadığını ifade etti.