Cumhurbaşkanı Erdoğan, farklı ülkelerden Türkiye'ye 38. TRT Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği için gelen çocuklarla bir araya geldi. Erdoğan, çocukların olmadığı bir dünyanın cansız ve anlamsız olcağını belirterek, "Siz çocuklar hesapsız, yalansız sevginin adısınız" dedi.

Erdoğan, Külliye'ye gelerek 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı sevincini paylaşan çocuklara teşekkürlerini bildirdi.

Dünyada çocuklara armağan edilmiş tek milli bayram olan 23 Nisan coşkusunu farklı ülkelerden gelen çocuklarla yaşamaktan duyduğu mutluluğu dile getiren Erdoğan, "Konuşmalarıyla bizleri duygulandıran, hele hele şiiriyle bizleri duygusal bir noktaya getiren Azerbaycanlı evlatlarımızın, gösterileriyle bize güzel anlar yaşatan Kosova, Moğolistan ve Namibyalı evlatlarımızın gözlerinden öpüyorum. Burada bulunan tüm evlatlarımızı muhabbetle kucaklıyorum. İyi ki varsınız" ifadelerini kullandı.

23 Nisan'ın Türk tarihi açısından önemine dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, 23 Nisan 1920'de Ankara'da toplanan TBMM'nin İstiklal Savaşını yürüttüğünü ve zaferle sonuçlandırdığını aktardı. Böylesine önemli bir günün bayram olarak tüm dünya çocuklarına armağan edildiğini ifade eden Erdoğan, "Tıpkı bir çocuğun hikayesi gibi doğumuna ve serpilip gelişmesine şahitlik ettiğimiz Cumhuriyetimiz, bu yıl 93 yaşında. İnsanlar için uzun ama devletler için en azından bizim devlet tarihimiz için oldukça kısa bir süre. Cumhuriyetimizin 100'üncü kuruluş yıl dönümü olan 2023'te hem kendi çocuklarımızı hem de tüm çocukları daha güvenli, güzel, müreffeh bir dünyaya kavuşturmayı hedefliyoruz" dedi.

Erdoğan, günümüzde dünyanın pek çok yerinde büyüklerin sebep olduğu sorunların bedelini çocukların ödediğini dile getirerek, "Dünyanın bir tarafındaki aç gözlü insanlar yüzünden dünyanın diğer tarafındaki çocuklar kıtlık ve yokluk içinde yaşıyor. Adaletsizlik hiç şüphesiz tüm insanlar için kötüdür ama en çok da çocukların adaletsizliğe maruz kalması çok daha kötüdür. Halbuki dünya herkese yetecek kadar büyüktür. Çocukların o minicik yüreklerine sığdırdıklarını biz büyükler koskoca dünyaya sığdıramıyoruz" şeklinde konuştu.