Geçtiğimiz aylarda ortaya çıkan emisyon krizi nedeniyle zor günler geçiren Alman otomotiv devi Volkswagen'e bir darbe de ABD'den geldi. ABD Hükümeti tarafından Alman otomotiv devine açılan dava geri çekildi. 600 bin üzerinde olan emisyon arızalı araç için 1 milyar Dolar tazminat ödemeyi kabul eden Volkswagen, her bir müşteriye 1.700 dolar tazminat ödeyecek.

Yetkililerin açıklamalarına göre bazı müşterilerin araçlarındaki arızanın daha yüksek olması nedeniyle ödenecek tazminatın 5.000 dolarlara yükselebileceği ifade ediliyor.

BAZI ARAÇLAR TAMİR EDİLECEK

Otomotiv firması yetkilileri tarafından konuya ilişkin yapılan bir diğer açıklama ise, tazminat ödemek yerine arızalı araçların geri çağırılıp tamir edilecek olması oldu. Fakat hangi araçların tamir edileceği konusunda herhangi bir bilgi bulunmuyor.

ANLAŞMA BUGÜN AÇIKLANABİLİR

ABD ile Volkswagen arasında yapılan anlaşmanın bugün açıklanabileceği düşünülürken, Alman otomotiv devinin geçtiğimiz aylarda ortaya çıkan emisyon krizi nedeniyke 7.3 milyar Dolar üzerinde maddi kayıp yaşadığı ifade ediliyor.