Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz tarafından 27 Ocak 2016 tarihinde ilk rayı monte edilen Gar-Tekkeköy hafif raylı sistem inşaatı hızla devam ediyor. Bütün çalışma kalemlerinde önemli ölçüde gelişme kaydettiklerinin altını çizen Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Yurt, inşaatın daha önce belirlenen 10 Ekim 2016 tarihinde tamamlanacağını söyledi.

İnşaat çalışmaları hakkında bilgiler veren Mustafa Yurt, 'Hafif raylı sistem inşaatı tüm kesimlerinde ve imalat kalemlerinde programa uygun olarak devam ediyor. Şu anda katener sistemleri, ray döşeme sistemleri, trafolar, kablo kanalları, depo alanları gibi iş kalemlerinde devam ediyor. Ayrıca yurt dışından gelecek olan makaslarla ilgili ve elektronik aksamla ilgili bağlantılar yapıldı. Önümüzdeki günlerde bunlar da şantiyeye gelecek ve montajına başlayacak. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Yusuf Ziya Yılmaz Beyin dediği gibi 10 Ekim 2016 tarihinde ilk trenimizi burada yürütmüş olacağız' dedi.

'ÜST YAPI İŞLERİNİN YÜZDE 80'İ TAMAM'

Üst yapı işlerinin yüzde 80'inin tamamlandığını vurgulayan Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Yurt, 'Şu anda inşaatın 14 km'lik hat boyunca tüm kesimlerinde çalışmalar yapılıyor. Üst yapı işlerinde yüzde 80'lere kadar gelindi. Ray döşemesi yüzde 65 tamamlandı. Kablo kanallarında yüzde 70 seviyesindeyiz. Trafolar yüzde 70 mertebesinde tamamlandı. Kataner direkleri, yolcu durakları ve ray döşeme işlemleri sırasıyla devam ediyor' diye konuştu.

'İNŞAAT VARDİYASI 24 SAATE ÇIKACAK'

İlerleyen günlerde işçilerin 24 saat durmadan çalışacağını ifade eden Mustafa Yurt, 'İnşaat çalışmaları 200'e yakın işçiyle devam ediyor. İşçiler bu aşamada geç vakitlere kadar çalışıyor. Önümüzdeki günlerde bazı iş kalemlerinde 3 vardiya çalışmalar devam edecek. Bu kalemlerde işçiler 24 saat hiç durmadan çalışacaklar. Şu anda gece vardiyasında çalışılacak bir gecikme söz konusu değil. Ama önümüzdeki günlerde gece de çalışılacak bir yapılanmaya gidilecek' şeklinde konuştu.

'YENİ ARAÇLAR EYLÜL'DEN İTİBAREN ÇİFTER ÇİFTER GELECEK'

Yeni gelecek 8 aracın Eylül ayından itibaren çifter çifter geleceğini belirten Yurt, 'Araç teslimatları ilk olarak Eylül ayında gerçekleşecek. Eylül ayında 2 tane araç Samsun'a gelecek. Ondan sonraki her ayda 2 araç daha gelmek üzere toplamda 8 araç daha gelecek. Çalışmalarda herhangi bir gecikme söz konusu değil. Her şey programlandığı gibi zamanına uygun bir şekilde devam ediyor. İnşaatla alakalı olarak bir sıkıntı görünmüyor' ifadelerini kullandı.