Tekkeköy Belediyesi, gezi otobüsü her hafta vatandaşları, Osmanlı devletinin temellerinin atıldığı Bursa ile ecdadımızın dünyaya 'Çanakkale geçilmez' dedirttiği topraklarla buluşturuyor.

O RUH YAŞIYOR
Tekkeköy halkını tarihiyle ve destan yazılan topraklarla buluşturmanın gururunu yaşadıklarını ifade eden Belediye Başkanı Hasan Togar, "Çanakkale, en çetin şartlarda, bağımsızlık aşkıyla yokluklara ve imkansızlıklara karşı kazanılan büyük bir zaferdir. Her Türk evladı atalarının destan yazdığı toprakları gezip görmeli. Tarihini öğrenen bireyler, geleceğine daha emin adımlarla ilerler ve sahip çıkar. Bu nedenle bütün evlatlarımızı, analarımızı, babalarımızı, kardeşlerimizi bu topraklara götürerek o ruhu yerinde yaşatmaya çalışıyoruz" dedi.

EN GÜZEL TEŞEKKÜR OLUYOR

Projeyle ilgili çok olumlu tepkiler aldıklarını ifade eden Togar, "Özellikle Çanakkale'nin farklı noktalarındaki kahramanlıkları herkes iyi öğrensin diye uzman rehberlerimiz, ziyaretçilere eşlik ediyor. O mukaddes topraklarda on beşliklerin şehit olması, yoklularla, açlıkla, susuzlukla düşmana aman vermeyen şehitlerimizin kahramanlık hikayelerini dinleyenler gözyaşlarını tutamıyor. Tur otobüslerimiz ile geziye giden vatandaşlarımız şehrimize döndüklerinde o günleri yaşamış gibi anlatıyor. Tekkeköy Belediyesi olarak tarihimizi anlatmak ve geçmişimizde ilham almak için başlatmış olduğumuz bu sosyal sorumluluk projesinden çok güzel dönütler alıyoruz. Vatandaşlarımızın yorumları ve gezi dönüşü izleminleri bizlere en güzel teşekkür oluyor" diye konuştu.