Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, kamuoyunda melanet apartmanı olarak bilinen ve birçok kötü olaya sahne olan bina ilgili olarak tüm kurumların yapılması gereken ne varsa yerine getirdiğini, bina sahipleri arasındaki ihtilafı da ortadan kaldırmak için çaba gösterdiklerini ifade etti.

METRUK SINIFINDA DEĞİL

Binanın 'metruk' sınıfında olmadığını, fakat şehir estetiği açısından değerlendirilme yapılabileceğini belirten Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, "Şehir estetiğine yakışmayan, adına metruk bina dediğimiz sıvasız, boyasız, estetik görmediğimiz birtakım kütlelerle ilgili çalışmalar yapmak için Estetik Kurul oluşturduk. Bu kurulun kent estetiği yönünde aldığı kararları meclisimize getiriyoruz. Sonuçta da kent estetiğine zarar veren kütleleri ortadan kaldırmaya yönelik bir süreç işletiyoruz" dedi.

İHTİLAFI ÇÖZMEYE ÇALIŞIYORUZ

Söz konusu binanın estetik olarak problemli binalar kategorisine girdiğini ifade eden Başkan Yılmaz, "Uzunca süredir de mal sahipleri arasındaki hukuki problem dolayısıyla sonuç alınamıyor. Bu binada kötü olaylar yaşanıyor. Hukuk çerçevesinde yapılması gereken ne varsa tüm kurumlarımız üzerine düşeni yerine getiriyor. Sorunu çözmek için bina sahipleri arasındaki ihtilafı çözmeye çalışıyoruz. Bu binanın estetik açıdan şehre verdiği görsel kirlilik ve içerisindeki kontrolsüzlük dolayısıyla birtakım tedbirler alıyoruz, ama kazma küreği alıp yıkamıyoruz. Çünkü hukuki problemleri var" ifadelerini kullandı.

Barış BUDANOĞLU