Samsunspor Divan Başkanlık Kurulu, suskunluğunu bozdu. Divan Başkanlık Kurulu Başkanı Sadi Subaşı, 2. Başkan Suat Çakır, Genel Sekreter Emin Kırbıyık, Sayman Ahmet Hayvalı, üyeler, Kamil Çaylık, Süheyla Erol ve Tarık Özdal imzasıyla yapılan açıklamada, bugüne kadar sonlandırılan çalışmalar kamuoyu ile paylaşıldı. Ayrıca, kulübe bu zor süreçte zarar vermemek için bazı konuların sezon sonunda açıklanacağı ifade edildi.

İŞTE O AÇIKLAMA

17.03.2015 Tarihinde yapılan Samsunspor Genel Kurulunda seçilen Divan Kurulunun yapılan ilk toplantısında, Samsunspor'un da bir Divan Kurulu olduğunu kanıtlayacak çalışmaları yapmak üzere benimle birlikte aynı düşünceyi taşıyan Divan Kurul üyesi arkadaşlarımla göreve talip olmuş ve göreve getirilmiştik.

O günden itibaren yapılan bir plan dahilinde Divan Kurulu'nu etkin hale getirme çabasını sürdürdük. Ancak bu çalışmalarımızın bir kısmını daha önce kamuoyu ile paylaşmamıza rağmen, bugüne kadar hiçbir dönemde yapılmamış olan bazı çok önemli çalışmalarımızın sonuçlarını ve alınan kararları ise, kamuoyu ile şu ana kadar paylaşamadık.

Bu eksikliğin üzüntüsünü yaşadığımızın bilinmesini istiyor ve Samsunspor'un Play-Off'a katılabilmek adına verdiği mücadele de girilen kritik sürece zarar verilebilir düşüncesiyle yaptığımız bu erteleme kararımızın hoşgörü ile karşılanacağına inanıyoruz.

Ancak, bu suskunluğumuzun ligin bitimi ile birlikte sona ereceğini ve o zaman sadece görevde olduğumuz süreçte yaptıklarımızı değil, Samsunspor'un son yıllarda içine düşürüldüğü ekonomik çöküşün tespit edebildiğimiz nedenlerini de kamuoyu ile paylaşacağız.

Değerli Samsunspor Camiası;

Yalnız şu kadarını söylemek isteriz ki, son on yıldır Samsunspor'un ya şampiyonluğa, ya da düşmemeye oynamasının yarattığı hassas dengeler, bu tür sorunların kamuoyunda tartışılmasını da engellediği kanısındayız.

Bu dönemlerde görev alan yönetim kurulları, takımı Süper Lig'e çıkartmak için çaba harcamanın yanın da, belki çok daha büyük zamanı ve uğraşı, geçmiş dönemlerden artarak önlerine gelen büyük borç sorunu çözebilmek için harcamak zorunda kalmışlardır.

Bu borçlar ve yabancı oyuncuların alacakları için UEFA'ya gitmeleri nedeniyle ortaya çıkan büyük yaptırımlar, şimdiki ve önceki yönetim kurullarının kulübün kurumsallaşmasına ve diğer sorunlarına zaman ayırmasını engellemiş veya bunların göz ardı edilmesine neden olmuştur.

Bu gerçeklere rağmen Divan Başkanlık Kurulu olarak bazı çalışmalarımızı sonlandırmış bulunuyoruz.

Bunlar;

1-Samsunspor Divan Kurulu Tüzüğü'nün büyük kulüplerin tüzüklerinin sağladığı yetkiler doğrultusunda yenilenmesi çalışmaları tamamlanmış olup, Samsunspor Divan Tüzüğü'nün tadil edilmiş şekli yapılacak ilk Samsunspor Genel Kurulu'nun onayına sunulması için Samsunspor Yönetim Kurulu'nun değerlendirmesine sunulacaktır.

2-Divan Tüzüğü'nün bazı kararlarının uygulanması, Samsunspor Disiplin Kurulu'nun aracılığıyla karara bağlanması nedeniyle, Disiplin Kurulu Tüzüğü içinde bir yenileme yapılması zorunlu hale gelmiş olup, bunun çalışması da sürdürülmektedir.

3-Samsunspor Yönetim Kurulu ile yapılan ilk toplantılarda, Samsunspor'un uzun yıllardır düzenli olarak toplanamadığı için geriye dönük, beş yılı aşkın üye aidat alacaklarının bulunduğu öğrenilmiştir. Bunun üzerine ücreti Divan Başkanlık Kurulumuz üyeleri tarafından karşılanarak Sayın Remzi Gündüz görevlendirilmiş ve dört aylık süreçte 55.000.00 TL. nın üzerinde 2016 yılı öncesi yıllara aidat toplanarak Samsunspor Yönetim Kurulu'na teslim edilmiştir. Ayrıca aidat vermek istemeyen ve üyeliğinin silinmesini isteyenlerin listesi de Samsunspor Yönetim Kurulu'na verilerek sağlıklı bir üye yapısının oluşturulmasına katkı sağlanmıştır.

4-Bir önceki Yönetim Kurulu döneminde yaşanmış bir yabancı sporcunun tartışmalı bir şekilde bedelsiz olarak kulüpten ayrılması olayı, görev aldığımız andan itibaren önümüze getirilmiştir. Aminu Umar isimli sporcunun transfer bedeli ödemeksizin serbest kalarak Samsunspor'dan ayrılışı ile ilgili olarak kamuoyuna da yansıyan iddialar ihbar kabul edilerek soruşturma açılmıştır. Samsunspor'un büyük bir maddi kaynak kaybına neden ola bu olay tüm boyutları ile araştırılmış, gerekli soruşturmalar yapılarak hazırlanan dosya gereği yapılmak üzere Samsunspor Disiplin Kuruluna verilmiştir.

Bu konuda ki detaylı açıklamalar, yukarıda açıkladığımız nedenlere bağlı olarak sezon sonunda yapılacaktır.

5-Son üç sezondur Play-Off mücadelesi veren Samsunspor'un, Türkiye Futbol Federasyonu'nun tarafsızlık ilkelerine uygun olmayan kararları nedeniyle sürekli engellendiği inancını taşıdığımız için bu konuda Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Sayın Yıldırım Demirören'e endişelerimizi ve tepkimizi içeren bir yazı gönderilmiştir.

DEĞERLİ VE CEFAKAR SAMSUNSPORLULAR,

Samsunspor'un içinde bulunduğu ekonomik sorunlarının da çözümünün çaresi, bulunması gerektiği Süper Lig'e çıkmasından geçmektedir.

Kalan dört maçımızdan on iki puan almamız halinde (Ki, bu bizim gibi bir takım için hiç de zor değildir.) Süper Lig rüyamız gerçekleşecektir.

Kalan bu dört maçımızdan içeri de olan iki maçımızda stadı doldurmamamızın hiçbir haklı nedeni olamaz.

O nedenle, TÜM SAMSUNSPORLULARI PAZAR GÜNÜ DENİZLİSPOR MAÇI İÇİN STADI DOLDURMAYA VE TAKIMIMIZI SON DAKİKAYA KADAR ÇOŞKUYLA DESTEĞE DAVET EDİYORUZ.

Samsunspor kamuoyuna saygılarımızla arz ederiz.

SAMSUNSPOR DİVAN BAŞKANLIK KURULU