Cumhuriyet Halk Partisi Samsun İl Başkanı Tufan Akcagöz, önceki gün başlayan 'Fındık İçin Adalet' yürüyüşü ile üreticinin derdini tüm dünyaya haykırdıklarını ifade etti.

Yürüyüşün ardından bugün Giresun'da CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun katılacağı mitimg düzenleyeceklerini hatırltan Akcagöz, "Hükümet, fındık üreticisini yok saymaya devam ediyor. İnsanlar artık fındık ağaçlarını sökmeye başladılarsa orada büyük bir sıkıntı var demektir. Şimdi durum aynen de budur. Fındık üreticisi, hükümetin bu aymaz tutumu karşısında çaresiz. İç piyasada fındığın fiyatı 6,50 TL'ye kadar düşmüş bu durum vatandaşa zulümdür" dedi.

FINDIK MİTİNG MUAZZAM OLACAK

Hükümetin tarım politikalarını eleştiren Akcagöz, "Bu, hükümetin kendi aklından ortaya çıkmış ve yoğrulmuş bir politika değil. Büyük sermaye sahiplerini korumacı yönüne bakıldığında, adeta başka büyük akıl tarafından dayatılmışa benziyor. Ancak, fındık üreticisi de hakkını aramayı bilmeli. Bakın işte sokaktayız. Üreticinin hakkı zayi olmasın diye, vatandaş sömürülmesin diye yürüyoruz. Bu tarım politikasının ve hükümetin taban fındık fiyatı açıklamaları dahil, tarım sektörüne yönelik ve vatandaşın aleyhine olan tüm çalışmalarını protesto ediyoruz. Gerçekleştireceğimiz miting de muazzam olacak. Vatandaş artık, 'Bıçak kemiğe dayandı' diyor. Bu sese kulak vermeyen hükümet gidicidir" diye konuştu.