57. Hükümet zamanında MHP'nin teklifiyle, 27 Haziran 2002 tarih ve 4768 Sayılı Kanunla yürürlüğe girerek kutlanan 18 Mart Şehitler Günü ve 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla MHP Grup Başkanvekili ve Samsun Milletvekili Erhan Usta ile MHP Genel Sekreter Yardımcısı ve Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, Gaziler Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi gören gazilerle kahvaltı yaparak, gazilerin yaşamış olduğu sıkıntıları dinledi.

TOPRAKLARIMIZI SAVUNDULAR

Gazilerin sorunlarını dinledikten sonra açıklama yapan Milletvekili Usta, 'Kutsal vatan topraklarımızın savunması ve milletimizin bölünmez bütünlüğü için görev başında sakatlanan veya uzvunu kaybeden gazilerin fiziksel, psikolojik ve sosyal rehabilitasyonlarının çağdaş koşullarda yapılabilmesi; engelli duruma düşenlerin yaşam boyu devamlı bakımlarının sağlanabilmesi hepimizin görevidir' ifadelerini kullandı.

SÜREKLİ GÜNDEME GETİRECEĞİZ

Usta ve Kalaycı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı bünyesinde Şehit Yakınları ve Gaziler Dairesi Başkanlığı yerine bir genel müdürlük kurulması konusunda kanun teklifi vereceklerini ifade etti. İkili, TBMM'de bekleyen şehit aileleri ve gazilerin bazı haklarının iyileştirilmesine yönelik kanun teklifinin bir an önce gündeme getirilmesi için ısrarcı olacaklarını, gazilerin yaşamış olduğu sıkıntıları, bürokratlara, bakanlara ileteceklerini ve TBMM'de sürekli gündeme getireceklerini dile getirdi.