22 ve 23 Nisan'da Samsun'da ve bölge genelindeki hava tahminleri hakkında bilgi veren Meteoroloji 10. Bölge Müdürü Murat Asar, 'Orta Karadeniz genelinde aralıklarla devam eden yağışların bu akşam saatlerinden sonra bölgemizi terk ederek yerini parçalı ve az bulutlu havaya bırakacağı, sıcaklıkların ise yükseleceği tahmin ediliyor.

22 Nisan 2016 Cuma günü bölge geneli parçalı az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın güney ve doğulu yönlerden hafif yer yer orta kuvvette eseceği, hava sıcaklıklarının 4 ile 6 derece artacağı tahmin ediliyor. En yüksek hava sıcaklıklarının Samsun'da 18, Sinop'da 14, Çorum ve Ordu'da 16, Kastamonu'da 18, Amasya'da 18 ve Tokat'da da 17 derece olacağı tahmin ediliyor' dedi.

23 Nisan tarihinde havaların bölge genelinde parçalı az bulutlu geçeceğini tahmin ettiklerini ifade eden Asar, '23 Nisan 2016 Cumartesi günü bölge geneli parçalı az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın güneyli yönlerden hafif yer yer orta kuvvette eseceği, hava sıcaklıklarının 6 ile 8 derece civarında artacağı tahmin ediliyor. En yüksek hava sıcaklıklarının Samsun'da 21, Sinop'ta 18, Çorum ve Ordu'da 22, Kastamonu'da 24, Amasya ve Tokat'ta da 27 derece olacağı tahmin ediliyor' diye konuştu.