Samsun Büyükşehir Belediyesinin 2015 yılı Kasım ayında üyesi olduğu Sağlıklı Kentler Birliği'nin başarılı, sağlıklı şehir projelerinin üretilmesini özendirmek amacıyla her yıl her yıl düzenlediği 'Sağlıklı Şehirler En İyi Uygulama Ödülleri' 2017 yılı yarışması sahiplerini buldu.

35 üye belediyenin 103 projeyle başvurduğu yarışmada Samsun Büyükşehir Belediyesi Sağlıklı Çevre Kategorisinde 'Samsun Sahilleri Mavi Bayrakla Dalgalanıyor' Projesi ile birinci oldu.

Başkanlığı Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi E. Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ruşen Keleş tarafından yapılan jürinin diğer üyeleri, Uludağ Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Dekanı ve SKB Danışma Kurulu Üyesi Prof. Dr. Nilüfer Akıncıtürk, Uludağ Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Çevre Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi ve SKB Danışma Kurulu Üyesi Prof. Dr. Feza Karaer, Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı E. Öğretim Üyesi ve SKB Danışma Kurulu Üyesi Doç. Dr. Emel İrgil, Osmangazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi ve SKB Danışma Kurulu Üyesi Doç. Dr. İnci Parlaktuna, Abdullah Gül Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama Bölüm Başkanı ve SKB Danışma Kurulu Üyesi Doç. Dr. Asım Mustafa Ayten ve Sağlıklı Kentler Birliği Müdürü Murat AR'dan oluştu.