İlköğretim Haftası etkinlikleri Cumhuriyet Meydan'ında Atatürk anıtına çelenk konulmasıyla başladı. Atatürk anıtına çelenk konulmasının ardından Fatih Sultan Mehmet İlkokulu öğrencileri şiirler okuyup halk oyunu gösterisi gerçekleştirdi
Programda konuşan Erbaa Belediye Başkanı Hüseyin Yıldırım eğitime verdikleri desteği daha da arttırmak için çalıştıklarını belirterek,'Biz eğitime destek veriyoruz. Biz eğitime omuz veriyoruz. Biz okullar hayat olsun projesiyle birçok okulumuzun okul bahçesinin asfaltlanması, betonlanması, peyzaj düzenlemesi, ışıklandırılması, ses sistemi ve bilgisayar laboratuvarı oluşturmak için gerekli çalışmalarımızı yaptık. Yine halk oyunu ekipleri, bando ekipleri gibi ya da sportif faaliyetlerle ilgili daha çok çalışılması için spor malzemeleri, yine öğrencilerimizin taşınmasıyla ilgili çalışmalarımız oldu. Yine maddi durumu yerinde olmayan öğrencilerimiz için verdiğimiz servis ücreti desteğimiz, kırtasiye yardımlarımızla beraber doğrudan yaptığımız katkının 1 milyon lirayı bulduğunu görmekteyiz. Yine belediyemiz bünyesinde oluşturduğumuz ESMEK kurslarımızla bilgi evi sistemimizle beraber öğrencilerimize vermiş olduğumuz katkının 2 milyon liraya yakın olduğunu görüyor ve bu katkının daha da artması için daha çok bütçe ayırmaya çalıştığımızı bilmenizi istiyorum. Aynı zamanda artan nüfus ile beraber ortaya çıkan yeni okul ihtiyacı için belediyemize ait olan arsaları milli eğitime tahsisini sağlıyoruz' dedi.
Son yıllarda yapılan çalışmalarla derslik başına düşen öğrenci sayısının azaldığını ifade eden Erbaa Kaymakamı Bülent Karacan ise, 'Son yıllarda yapılan çalışmalarla beraber derslik başına düşen öğrenci sayısının azaldığı, öğretmen başına düşen öğrenci sayısının azaldığı gözle görülen bir gerçek. Geçtiğimiz günlerde Sayın Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımızın açıkladığı üzere 2017-2018 eğitim öğretim yılından itibaren ikili eğitime son verdik. Gün boyu eğitim dediğimiz, çocukların hem sabah hem de öğleden sonra okula geldiği sistem gerçekleştirilecek. Sadece okulda eğitim alıp, evine gittiğinde çantayı bir kenara atıp evde televizyon başında veya elinde telefon vakit geçiren çocuklar olmayacak. Aileler bu çocuklarla mutlaka ilgilenecekler. O çocukların eğitiminin yarısını öğretmenler veriyorsa yarısını da evde aileler verecek. Tabi öğretmenlerimizin de daha kaliteli eğitim verebilmeleri için her zaman yanlarında olduğumuzu bilmelerini istiyorum' diye konuştu.
Program ilçe protokolünün temsili okul zilini çalmasının ardından sona erdi.

Erbaa’da İlköğretim Haftası kutlandı