AK Parti yerel yönetim proje yarışmasında belediyelerin kent ekonomilerine katkıları kategorisinde 884 belediye içinde Türkiye Birincisi olan 'Geçmişi Geleceğe Taşıyan Şehir Zile' isimli proje hazırlayan ekibe Zile Başkan Lütfi Vidinel ve Belediye Başkan Yardımcısı Bilal Koç tarafından plaket ve teşekkür belgesi takdim etti. Proje ekibinde bulunan Zile Belediyesi Kültür Müdürü Necmettin Eryılmaz, Çevre Mühendisi Ayşegül Polattimur, Destek Hizmetleri Müdürü Durmuş Doğan, Ziraat Mühendisi Fikret Eşat, Basın Yayın Sorumluları Yaşar Erkan İçen ve Engin Günfer'e plaket takdimi yapıldı.
Başkan Vidinel , büyük emek veren proje ekibine teşekkür ederek,'Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'dan büyük bir şerefle ödülümüzü aldık. İnşallah bu projenin gerçekleşmesi ile eski zile tabir ettiğimiz 18 mahalle ve 3 bin 800 tarihi konağın bulunduğu SİT alanı restore edilerek ayağa kalkacak. Anadolu'nun ortasında yeni bir Safranbolu doğuyor.Projemizle birlikte ilçede kültür turizm hareketleri başladı' dedi.
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla ATO Congresium'da düzenlenen AK Partili Belediyeler İstişare ve Değerlendirme Toplantısı sonrasında 6. Yerel Yönetimler Proje Yarışması ödül töreninde 'Geçmişi Geleceğe Taşıyan Şehir Zile' projesiyle Türkiye birinciliği ödülü kazanan Zile Belediye Başkanı Lütfi Vidinel ödülünü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan almıştı.