Samsun'un Atakum İlçesi'nde yaşayan Ferdi Demir, 4 yaşındaki kızı İclal'in isteği üzerine barınaktan aldıkları 70 santimetre uzunluğundaki yavru pitonu evde beslemeye başladıklarını söyledi.

1 yıl boyunca baktıkları yavru pitonu gelişmesi yavaş olduğu için aldıkları yere verdiklerini belirten Demir, 2 yaşında ve 1,5 metre uzunluğunda yeni bir piton beslemeye başladıklarını ifade etti.

Pitonun özel olarak yaptığı akvaryumda yaşadığına işaret eden Demir, ''İnsanlar yılan deyince ürküyor. Oysa tamamen zararsız ve sevimli. Sadece insanların ön yargıları var. Evimde özel olarak bir çocuk gibi ona bakıyorum" dedi.

TEDİRGİN OLUYORLAR
Haber Gazetesi'nde yer alan habere göre, kimi zaman pitonu özel kabıyla dışarı çıkardığını ve alışverişe götürdüğünü söyleyen Demir, şöyle devam etti: "Kuaföre, kafeteryalara gidiyoruz. Gören insanlar, önce tedirgin oluyor, hatta kaçıyorlar. Oysa tamamen zararsız olan pitonumu onlara anlatınca ikna oluyorlar. İnsanlar önce çekiniyor ancak alışınca gelip seviyor hatta çoğu gelip dokunuyor, eline alıp seviyor.''

SOĞUK BİR HAYVAN DEĞİL
Pitonun zehirsiz olduğuna dikkati çekerek Demir, şunları söyledi: ''Yılanları herkes soğuk hayvan diye bilir ama soğuk bir hayvan değil. Sadece bize, aileme değil çevredeki insanlara da alıştı. İnsanlardan ürkmüyor. Çevremizdeki insanlar evimize gelip yılanı görmek istiyorlar. Mahalleli de alıştı. Beni görünce pitonu soruyorlar. Bazen onunla gezmelere dahi gidiyoruz. Çevremdekilere evde sadece kedi, köpek ya da kuş beslenmediğini, başka canlıları da besleyeceklerini göstermek istiyorum.'