Son üç sezondur Play-Off mücadelesi veren Samsunspor''un, Türkiye Futbol Federasyonu'nun tarafsızlık ilkelerine uygun olmayan kararları nedeniyle sürekli engellendiği inancını taşıyan Divan Kurulu, TFF Başkanı Yıldırım Demirören'e endişe ve tepki içeren bir yazı gönderdi


EKONOMİK ÇÖKÜŞÜN NEDENLERİ
Samsunspor Divan Başkanlık Kurulu, suskunluğunu bozdu. Divan Başkanlık Kurulu Başkanı Sadi Subaşı, 2. Başkan Suat Çakır, Genel Sekreter Emin Kırbıyık, Sayman Ahmet Hayvalı, üyeler, Kamil Çaylık, Süheyla Erol ve Tarık Özdal imzasıyla yapılan açıklamada, bugün kadar sonlandırılan çalışmalar kamuoyu ile paylaşıldı. Ayrıca, kulübe bu zor süreçte zarar vermemek için bazı konuların sezon sonunda açıklanacağı ifade edildi. Bu süreçte yapılan kritiki açıklamada özetle şu ifadelere yer verildi: "Samsunspor'un son yıllarda içine düşürüldüğü ekonomik çöküşün tespit edebildiğimiz nedenlerini sezon sonunda kamuoyu ile paylaşacağız.

UMAR OLAYI SEZON SONUNDA
"Bir önceki yönetim kurulu döneminde yaşanmış bir yabancı sporcunun tartışmalı bir şekilde bedelsiz olarak kulüpten ayrılması olayı, görev aldığımız andan itibaren önümüze getirilmiştir. Aminu Umar isimli sporcunun transfer bedeli ödemeksizin serbest kalarak Samsunspor'dan ayrılışı ile ilgili olarak kamuoyuna da yansıyan iddialar, ihbar kabul edilerek soruşturma açılmıştır. Samsunspor'un büyük bir maddi kaynak kaybına neden ola bu olay tüm boyutları ile araştırılmış, gerekli soruşturmalar yapılarak hazırlanan dosya gereği yapılmak üzere Samsunspor Disiplin Kuruluna verilmiştir. Bu konuda ki detaylı açıklamalar, sezon sonunda yapılacaktır."

SAMSUNSPOR SÜREKLİ ENGELLENDİ
"Son üç sezondur Play-Off mücadelesi veren Samsunspor'un, Türkiye Futbol Federasyonu'nun tarafsızlık ilkelerine uygun olmayan kararları nedeniyle sürekli engellendiği inancını taşıyoruz. Bu konuda Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Sayın Yıldırım Demirören'e endişelerimizi ve tepkimizi içeren bir yazı gönderilmiştir."

TARAFTARA DESTEK ÇAĞRISI
" Samsunspor'un içinde bulunduğu ekonomik sorunlarının da çözümünün çaresi, bulunması gerektiği Süper Lig'e çıkmasından geçmektedir.
Kalan dört maçımızdan on iki puan almamız halinde Süper Lig rüyamız gerçekleşecektir. İçeride olan iki maçımızda stadı doldurmamamızın hiçbir haklı nedeni olamaz. O nedenle, tüm Samsunsporluları pazar günü Denizlispor maçı için stadı doldurmaya ve takımımızı son dakikaya kadar coşkuyla desteğe davet ediyoruz."

Muhammet ÇAVUŞOĞLU