Ziyaret ve temel atma törenlerine katılmak üzere Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş ile birlikte Ordu'ya gelen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Ordu Kültür ve Sanat Merkezi'nde düzenlenen toplu temel atma töreninde Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından inşa edilecek 18 adet, Orman Genel Müdürlüğü (OGM) tarafından yapılacak 1 adet ve Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğü tarafından inşa edilecek 1 adet tesisin temelini attı. Toplam 121 milyon lira yatırım bedelli 20 adet tesisin temelinin atıldığı törende konuşan Bakan Veysel Eroğlu, 'Bizim kültürümüzde bir yere giderken hediye götürülür. Ben de Ordu'ya gelirken bir hediye getirmek istedim. Ordu'ya toplam tutarı 121 milyon lira olan 4 tane baraj, 1 adet köprü ve menfez yapımı, 13 adet taşkın koruma tesisi, 1 Orman Genel Müdürlüğü tesisi ve 1 adet Doğa Koruma Milli Parklar tesisi olmak üzere 20 yatırım ile geldim' dedi.
Bakan Eroğlu, Ordu iline büyük önem verdiklerini belirterek, 'Temelini attığımız tesislerde 3.79 milyon metreküp su depolanacak. Temeli atılan barajların isale hatları ve arıtma tesisleri tamamlanınca 10.77 milyon metreküp içme suyu temin edilecek. İl merkezi, bir ilçe ve 19 mahalle taşkınlardan korunacak. Ayrıca ormancılık projeleri ile Ordu'da ağaçlandırma yapılacak ve ormanların bakımı sağlanacak' diye konuştu.
Bakan Eroğlu, son 4 yılda Ordu'da 62 tesis inşa ettiklerini ve bunlara 245 milyon lira harcandığını da kaydetti.
Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş ise konuşmasında, Bakan Veysel Eroğlu'na teşekkür ederek, 'Sayın Bakanımızın Ordu'ya yaptığı hizmetler unutulmaz. Kendisine teşekkür ediyor, başarılar diliyorum' dedi.

Bakan taahhütname imzaladı
Konuşmaların ardından Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, söz konusu 20 tesisin 31 Aralık 2018 tarihinde biteceği sözünü vererek taahhütname imzaladı. İmza töreninin ardından Kumru ilçesinde inşa edilecek Kumru Baraj alanı ile canlı bağlantı gerçekleştirildi. Bakan Eroğlu, Bakan Kurtulmuş, Ordu Valisi Seddar Yavuz, AK Parti Ordu Milletvekilleri Oktay Çanak ve Metin Gündoğdu, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz ve AK Parti Ordu İl Başkanı Uğur Çelenk butonlara birlikte basarak yatırımların temelini attı. Temel atma töreninin ardından Bakan Eroğlu ve Bakan Kurtulmuş, Ordu'da 8 aileye gelir getirici tür, 7 aileye de Orköy sertifikası takdim etti. İki bakan daha sonra ıhlamur, karayemiş, yabani hurma, kızılcık ve fıstık çamı türlerinden oluşan toplam 3 bin adet fidanı vatandaşlara ücretsiz olarak dağıttı.
Düzenlenen törene Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, Ordu Valisi Seddar Yavuz, AK Parti Ordu Milletvekilleri Oktay Çanak ve Metin Gündoğdu, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, DSİ Genel Müdürü Murat Acu, Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürü Bekir Taş, ODÜ Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, Ordu Emniyet Müdürü Mehmet Erduğan, Ordu Jandarma Komutanı Albay Tolunay Başer, AK Parti Ordu İl Başkanı Uğur Çelenk, ilçe belediye başkanları, daire müdürleri ve kurum çalışanları katıldı.

Ordu’nun dereleri dizginleniyor