İşsizliğe çözüm bulmak için çalışmalarını sürdüren Ümraniye Belediyesi, İŞKUR ve KOSGEB ile ortaklaşa kurslar düzenleyerek vatandaşlara eğitimler verdi. İŞKUR ile başlattığı proje ile mesleki eğitimler verirken, KOSGEB'le ortaklaşa yürüttüğü girişimcilik kurslarında ise vatandaşların işlerini kurmasına ve geliştirmesi konusunda destek oldu. Verilen eğitimlerin sonrasında başarı elde eden öğrenciler Ümraniye Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezinde düzenlenen törenle sertifikalarını aldı. Mesleki kurslarda dikiş makineciliği, aşçı yardımcılığı ve çocuk bakımı olmak üzere 3 branşta eğitim gören 58 öğrenci ile 10 grup halinde KOSGEB'te eğitim gören 249 kişiye sertifikasını Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can takdim etti.

'Bugüne kadar çok kardeşimizin koluna zanaat ve sanat öğreterek bilezik taktık'
Sertifika töreninde konuşma yapan Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, 'Bu programa katılan kardeşlerimi tebrik ediyorum. Gerçekten sanat ve zanaat sahibi olmak altın bilezik olarak tabir edilmiştir. Biz geldiğimiz günden bu gün kadar gerçekten çok sayıda kardeşimizin kollarına sanat ve zanaat öğreterek altın bilezik taktık. Bu öğrettiğimiz sanat ve zanaatlarda devam edenler aile bütçelerine ciddi katkıda sağlıyor. Bu çalışmaları herkes ekonomiye dönüştürmüyor ama dönüştürmek isteyenler için çok ciddi bir gelir kaynağıdır' dedi.

Ümraniye Belediyesinin kursları vatandaşlardan tam not aldı
Kendi işini kurmak istediğini söyleyen Döndü Yılmaz Bağcı, 'Tekstil üzerine 4 gün olmak üzere toplam 8 saat eğitim aldım. Ümraniye Belediyesinin kazandırdığı eğitimler sonrasında ben tekrardan ücretsiz eğitim alacağım. Daha sonrasında ise istediğim işimi kuracağım. Çok memnunum teşekkür ederim' diye konuştu.
Kursları halk üniversitesi olarak gördüğünü dile getiren Şeymanur Çelik ise, 'Çocuk bakım elemanı kursuna katıldı. 6 ay süren kursta gerek teori, gerek uygulama olarak çok fazla eğitim aldım ve çok memnunum. Bu kursların devamını bekliyorum. Belediyemiz adına da çok mutlu oldum. Ben bu tarz kursları halk üniversitesi olarak görüyorum' şeklinde konuştu.

Ümraniye’de meslek edindirme kursları öğrencileri sertifikalarını aldı