Eski Bayındrılık ve İskan Bakanı Mustafa Demir, Haber Medya Satış ve Pazarlama Direktörü Sinan Sallabaş'ın hazırlayıp sunduğu İş'te Samsun programının konuğu oldu. Demir, siyaset hayatında sonra gerçekleştirdiği ekonomik faaliyetler hakkında açıklamalarda bulunurken, Samsun siyasetinin bugünkü durumunu da değerlendirdi.

SİYASET GÜÇTÜR

Bakanlık yaptığı 3 dönemde de, şimdiki dönemlerde de Samsun milletvekillerinin Samsun'a ve Türkiye'ye faydalı olmak için canhıraş çalıştığını ifade eden Demir, ''Bu çalışmaları desteklemek lazım. Türkiye'de ekonomik, siyasi, sosyal birçok alanda gelişmiş kentlerimize bakın. Orada öyle yaparlar ve o şehirlerin gelişmelerine sebebiyet verirler. Şehirlerin gelişmesi, ülkelerin gelişmesine katkı sağlarlar. Samsun kadar nüfusu az olup, ekonomik yönden daha gelişmiş şehirler var. O şehirlerin siyasetine inceleyip bakın. Oralarda siyasetçiye sahip çıkılır ama eksik yapılan da eleştirilir. Siyaset bir güçtür" dedi.

VEKİLLER HİZMET İÇİN REKABET EDER

Uzun bir aradan sonra Samsun'da bakanlık döneminin kendisiyle başladığını ve sonraki dönemlerde de Samsun'un başka alanlarda bakanlık görevi sürdürdüğünü kaydeden Demir, "Biliyorum ki bundan sonra da Samsun'un bakanları olacak. Ama şehirde siyasetçileri zayıflatmaya yönelik bir tavır varsa kaybedilir. Samsun gelişme göstergeleri gösteren bir kent, daha da iyi olacak. Samsun'a her gelen arkadaş bir katkı sağladı. Milletvekilleri hizmette birbiriyle rekabet ederler. Şehrin ve ülkenin gelişimine katkı sağlarlar. Şu anda Samsun'da çalışan arkadaşlar samimiyetle çalışıyor, görüyorum. Samsun geldiği noktada siyasette çok etkin bir yere geldi. Buna da mütevazı katkıda sağladığımızı düşünüyorum" sözlerini kaydetti.

Zerrin SOMUNCU