İsrail'de yayımlanan Yedioth Ahronoth gazetesinin iddiası ortalığı karıştırdı. Gazetede çıkan haberde Suriye'de görevde olan İsrail savaş uçaklarına Rus askerler tarafından iki kez ateş açıldığı iddia edildi. İsrail ile Rusya'nın ilişkilerinin düzelmesi beklenirken ortaya atılan bu iddia, tarafların gerilmesine neden oldu. İsrail Cumhurbaşkanı Reuven Rivlin'in, 15 Mart'ta gerçekleştirdiği Rusya ziyareti sırasında konuyu Putin'e bildirdiği ve Putin'in 'Konudan haberim yok' dediği öğrenildi.

TEHLİKELİ YAKINLAŞMA

İsrail'in en çok izlenen televizyon kanallarından olan Kanal 10'da yayınlanan haberde ise, Suriye'de Hizbullah'ı vurmak için bulunan İsrail jetlerine, Rus jetlerinin yakınlaştığı iddia edildi. Konu ile ilgili bilgi almak için İsrail Ordu yetkililerine sorular yönelten Reuters ise, konu hakkında cevap alamadı. Bilindiği gibi İsrail Ordusu, uzun süredir Suriye'de muhaliflere karşı mücadele eden Hizbullah hedeflerini vuruyordu. Esad ile birlikte hareket eden Hizbullah'ı vuran İsrail'le gergin bir ilişkiye sahip olan Rusya ise, her şeye rağmen İsrail'le ilişkileri kötüleştirmek istemiyor.

GEREKSİZ MEYDAN OKUMALAR

Moskova ziyareti sırasında konuşan Binyamin Netanyahu ise konu hakkında, 'Buraya tek bir amaçla geldim, gereksiz meydan okumalar ve yanlış anlaşmalardan kaçınmak için güvenlik koordinasyonu ve işbirliğini geliştirmek.' Demişti. Putin ise, bölgedeki durumun çok karışık olduğunu ve kaygıları anladığını dile getirmişti.