Samsun'un Canik İlçesi'nde daha önce birçok inşaat yapıp insanların güvenini kazanan Semiz İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Semiz, toplamda 5 milyon TL kazandığı daireleri teslim etmeden ortadan kayboldu.

O PARAYI YEDİRTMEYİZ

Eşinin kömür işçiliği yaparak kazandığı parayla oğluna daire almak için 51 bin lira peşinat verdiğini ifade eden Sebanur Gök isimli kadın, "O parayı ona yedireceğimizi sanıyor, biz o parayı onun gırtlağından alırız. 40 kişinin dolandırıldığını düşünüyoruz ve 5 milyon TL'den daha fazla parayı alıp kaçtığı söyleniyor" dedi.

OĞLU UMURSAMIYOR

Eski binayı yıkıp ev yapacağını söyleyerek kendilerinden para aldığını söyleyen Gök, "Oğlu bize, 'İsterseniz babama suç duyurusunda bulunabilirsiniz' diyor ve biz oğlunun da bu işin içinde olduğunu düşünüyoruz. Ama babasının muhasebesini tutan ve bizi bankaya götürüp parayı alan oğluydu" ifadelerini kullandı.

'BATAĞA GİRDİM' DESE SABREDERDİK

Dolandırıldıklarını iddia ettikleri müteahhitten daha önce daire aldıklarını belirten Gök, "Bize, 'Ben batağa girdim, sıkıntılarım var' dese yine biz onu beklerdik. Hiçbir açıklama yapmadan ortadan kayboldu. Ben uzağa kaçtığını düşünmüyorum" dedi.

DAHA YIKMADI BİLE

Yapacağını söylediği binanın 3. katından 150 bin lira karşılığında daire aldıklarını söyleyen Emine Ergün isimli kadın ise, "Bir süredir kendisine ulaşamıyoruz, Ben o evi hasta annem için aldım, Ağustos ayında başlayacağını söylediği inşaat için şu an alanda bulunan eski binayı yıkmadı bile. Şu ana kadar yıkmış ve temelini çoktan atmış olmalıydı. Bir daireyi 3 kişiye birden sattığı da iddia ediliyor" şeklinde konuştu.

PARAMIZI İSTİYORUZ

Parayı teslim ederken sözleşme imzaladıklarını belirten Ergün, "Oğlu, biz parayı verirken sözleşme imzaladı ama ne işe yarar ki? Adam piyasada yok. Onun oğlu ve gelini tatillerde geziyor, biz burada mağdur durumdayız. Biz paramızı geri istiyoruz" dedi.

Tayfur KARA