Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Samsun İl Başkanı Tufan Akcagöz, Temel Öğretime Geçiş Sınavı'nın (TEOG) kaldırılmasıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Akcagöz, "TEOG kötüyse neden getirdiniz?" diye sordu.

KÖTÜYSE NEDEN GETİRDİNİZ?

Eğitim sistemine, hallaç pamuğu gibi muamele edidiğini kaydeden Akcagöz, "Bir ülkenin eğitimi, hemen her şeyi demek. Eğitim, ülkenin geleceği demek. Ülkenin geleceği ile bu şekilde oynayanlar, bu ülkeye ve ülkenin çocuklarına en büyük kötülüğü yapıyorlar. TEOG kötüyse neden getirdiniz? Peki tamam, her okul kendi öğrencisini seçebilmeli diye yola çıkalım. Size nasıl güveneceğiz? Hangi okul, hangi öğrenciyi seçebilecek? Çocuklara mülakatlarda soracağınız soruları şimdiden kestirmek mümkün" ifadelerini kullandı.

EĞİTİM SİYASETE KURBAN

Eğitim sisteminin bilimsel temelden uzaklaştığını ve siyasete kurban edildiğini belirten Akcagöz "Milletin çocuklarına, bilimsellikten uzak, çağdaş dünya gerçekleriyle buluşmayan bir eğitim sistemi dayatılıyor. Birçok şikayet alıyoruz. İnsanlar hakikaten rahatsız. Varsa yoksa 15 temmuz. Yeni bir tarih yaratılmaya çalışılıyor. Sanki 30 Ağustos'ları, 29 Ekim'leri biz yazmadık. Onlar için önemli olan, aydın, her şeyin farkında olan bir gelecek yetiştirmek değil. Mümkünse, sorgulamayan, üretmeyen ama tabi olan bir nesil gelsin. Keşke, bu doğru olmasaydı. Yıllarca, sınav soruları çalınmış. Bu sorular çalınırken sessiz kalanlar, şimdi sınav sisteminin değiştirilmesinden bahsediyor. Cumhurbaşkanı TEOG kalksın dediği için Milli Eğitim Bakanlığı harekete geçiyor. Doğru mu, yanlış mı, tartışan yok. TEOG, yararlı bir kurum değilse, bu tartışılır, eğitim komisyonları çalıştırılır ve bir çıkış yolu bulunur ama böyle tepeden inme olmaz. Padişah fermanı verir gibi demokratik devlet idare edilmez" diye konuştu.