Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, geminin son olarak Novorossiysk'te bulunduğunu duyunca, 'Samsun'un karşı kıyısında bulunan Novorossiysk ile kardeş şehir olmuştuk. Bu protokolden sonra iki ülke arasında geliş gidiş yaparak ziyaretlerde bulunduk. Çok güzel ilişkiler kurduk. Oradaki kadim dostlarımızdan olan Pavel'in sizler aracılığıyla gönderdiği tebrik kartı beni çok mutlu etti. Ben ziyaretiniz için tekrar teşekkür ediyorum. Öğrencilerimizin de vatana millete hayırlı bireyler olmasını temenni ediyorum' dedi.

Ziyarete Gemi Komutanı Deniz Yarbay Bülent Güngör, Eğitim Tabur Komutanı Deniz Binbaşı Emin Yılmaz ve 3 öğrenci katılırken Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na Deniz Subayı yetiştirmek için düzenlenen eğitimler kapsamında son olarak Samsun'un Kardeş Şehri olan Novorossiysk'te bulunan ve dün itibariyle yola çıkarak Samsun'a gelen TGCG Bayraktar gemisinde toplamda 199 bahriyelinin eğitim gördüğü, eğitim gören öğrencilerin 165'inin Türk öğrenci olduğu bildirilirken, Somali, Kazakistan, Arnavutluk, Libya, KKTC, Bangladeş, Gambiya, Türkmenistan, Tunus, Lübnan ve Pakistan'dan katılan toplam 34 öğrenci olduğu bilgisi verildi.

TCG Bayraktar Gemisi Açık Deniz Eğitimi kapsamında Karadeniz Ereğli, Odessa/Ukrayna, Trabzon, Novorossiysk ve son olarak Samsun Limanı'na demir attı. Gemide bulunan öğrenciler bu şehirlerde tarihi ve kültürel yerleri de ziyaret etti.