Havza İlçesi'nde 17 yaşındaki lise öğrencisi bir kıza cinsel istismarda bulundukları öne sürülen 5 kişi hakkında polis soruşturma başlattı. Bunun üzerine 4 şüpheli gözaltına alındı. İddiaya göre şüpheliler arasında yer alan 300 kilo ağırlığındaki obez M.E. de dün polis, itfaiye ve 112 ekiplerinin ortak çalışmasıyla gözaltına alındı. 25 Mayıs Mahallesi'ndeki evine gelen polis ekipleri hareket etmekte zorlanan M.E.'yi yoğun bakım ambulansına kadar taşıyıp sağlık raporu alınması için Havza İlçe Devlet Hastanesi'ne götürdü. Daha sonra kaçma ihtimali olmaması nedeniyle aynı ambulansla tekrar evine götürüldü.

M.E. bugün aynı ambulansla tekrar evinden alınarak Havza Adliyesi'ne çıkarıldı. Nöbetçi mahkemede hakim karşısına çıkan M.E.'nin fuhuşa aracılık etmek ve çocuğa cinsel istismar suçlaması tutuklanmasına karar verildi. M.E. mahkeme sonunda sağlık ve polis ekipleri tarafından adliye binasından çıkarılıp aynı ambulansla Vezirköprü Kapalı Cezaevine götürüldü.

Öte yandan Havza Cumhuriyet Savcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan diğer 4 kişi işlemlerinin ardından adliye sevk edilmiş ve 3 kişiyi tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakırlırken, E.İ. tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

Ağır şüpheli!